Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Dilema viitorilor programatori de aplicații: VB sau C#? (Soluționată!)

VB sau C#

Unul dintre colegi a întrebat dacă este mai bine să învețe Visual Basic sau C#:

"De multă vreme mă gândeam să adresez o întrebare de specialitate legată de programare, dar care este în același timp şi o cerinţă pentru un sfat."

"Ce ar fi mai bine să învăţ: VB 11.0 sau C# 5.0 pentru programarea aplicațiilor care folosesc baze de date? În documentația Microsoft, după câte am înteles eu, scrie că VB 2008 poate face tot ceea ce face și C# 5.0. Este adevărat că versiunile anterioare de VB nu au fost atât de bune ca C#, mai ales cele mai vechi de anul VB 6.0"
 
"Mulțumesc mult și vă salut"

Dilema referitoare la alegerea dintre VB 11.0 şi C# 5.0 este foarte des întâlnită.

Cunoscutul specialist și autor de bestseller-uri despre programare, Dan Appleman, a scris chiar și o carte pe această temă: "Visual Basic.NET or C#...Which to choose?"

Iată răspunsul, pe scurt:

Citește mai mult »
  • 17.01.2013 12:05
  • Nu sunt comentarii

Cine dorește să viziteze Congo? Acest administrator de rețea a plecat deja

Congo

Unul dintre studenţii noștri de la departamentul de Administrare a plecat în interes de serviciu în Congo unde, ca parte a unei echipe de dezvoltatori a întreprinderii sale, trebuie să livreze și să instaleze un sistem de încasare a taxei de drum pe podul Mobutu-Sese-Seko din portul Matadi.

Din comunicatul Institutului Mihailo Pupin: “Se așteaptă ca realizarea cu succes a acestui sistem să creeze noi oportunități de afaceri în această țară africană, legate cu prioritate de livrarea sistemelor de încasare automată a taxei de drum, deoarece acum încasarea se face manual.”

Există locuri de muncă aventuroase în domeniul administrării de rețele, dar nu le poate obține oricine.

Citește mai mult »
  • 17.12.2012 11:58
  • Nu sunt comentarii

Ghidul culorilor în design

Ghidul culorilor în design

Am luat hotărârea de a publica un ghid al celor 12 culori cheie care va fi o sursă de referință pentru designeri, programatori web și toți cei care în munca lor comunică cu alți oameni prin intermediul mediilor tipărite și digitale. 

Peste 80% din informațiile vizuale sunt legate de culoare. Prea multă culoare poate irita, prea puțină culoare poate duce la plictiseală.

O cercetare extinsă întreprinsă în Columbia Britanică a relevat că culorile influențează comporamentul nostru datorită faptului că suntem permanent înconjurați de culori și că sutem învățați să asociem fiecare culoare cu anumite valori, caracteristici şi sentimente. 


Compania de modă Benetton este cunoscută pentru faptul că întrebuințează un spectru de culori tari în campaniile sale de marketing. Mesajul „United Colors of Benetton“ spune cumpărătorilor că în gama de produse Benetton, de altfel foarte bogată în culori, fiecare poate găsi ceva pentru sine. 


În acest spirit, în acest articol sunt descrise 12 dintre cele mai des utilizate culori în design și situațiile în care trebuie să le folosiți:

Citește mai mult »
  • 22.11.2012 11:13
  • 4 Comentarii