Special Effects Design (After Effects)
Fără efecte speciale nu ne putem imagina filmele moderne. Tot ce se făcea înainte cu machete şi cu măşti, acum se face cu ajutorul calculatorului. Astfel, şi cele mai complicate scene se pot realiza indiferent dacă este vorba de o producţie scumpă de la Hollywood, serii TV, reclame, un spot muzical sau video pe care vreţi să-l postaţi pe YouTube. Cel mai important instrument folosit pentru efecte speciale este Adobe After Effects.
Cursul Special Effects Design (After Effects) pentru lucru în programul Adobe After Effects CC conţine lecţii care acoperă domenii începând de la introducerea materialelor în calculator, editările de bază ale materialelor video, crearea efectelor, corecţia fotografiilor până la crearea compoziţiilor complexe. Cursul este împărţit în şase module, 20 de lecţii care introduc treptat utilizatorul în lumea lucrului cu programul Adobe After Effects.
În multe exemple se prezintă lucrări de bază, dar şi complexe şi procedurile în postproducţie. Tutorialele video explică în exemple concrete anumite proceduri pentru crearea efectelor şi animaţiilor în programul Adobe After Effects.
Nu este nevoie de cunoştinţe pentru frecventarea cursului Special Effects Design (After Effects) având în vedere că este un curs iniţial. După asimilarea acestui curs veţi putea crea singuri efecte speciale, dar veţi putea şi să vă perfecţionaţi în continuare pentru a avea o carieră de invidiat.
Sunteţi interesat de acest curs? | Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Video & Motion Graphic Design. |
Scopul şi descrierea cursului Special Effects Design (After Effects)
La cursul Special Effects Design (After Effects), pe care îl puteți parcurge online dar care face parte din programele aferente, veţi afla toate detaliile necesare pentru profesia de montator video şi audio.
Scopul cursului este de a pregăti în totalitate participantul pentru munca individuală în programul Adobe After Effects CC pentru editarea imaginii în postproducţie. Aceasta înseamnă că utilizatorul va putea să introducă singur materialul video în calculator, să creeze testul, grafica sau animaţia şi să aplice efecte video care să editeze şi să creeze profesional sau la nivel tehnic ridicat un material video pentru difuzare sau editare de producţie. Cursantul va putea să aplice şi să modifice singur un număr mai mare de efecte video şi corecţii de fotografie, precum şi să adauge elemente noi în imagine.
Cursul permite asimilarea tehnicilor care se pot folosi şi în alte aplicaţii Adobe şi de postproducţie, dar care sunt aplicabile în diferite condiţii de producţie. Planul şi programa cursului abordează diferite segmente ale programului Adobe After Effects CC.
Veţi cunoaşte tipul, utilizarea şi funcţiile speciale ale layerelor. Acestea există în spaţiu, compoziţie şi în timp determinat de lungimea sa. Deosebim mai multe tipuri de layere de care se ocupă Adobe After Effects. În primul rând, acestea sunt materialele pe care le importăm, materiale video, materiale audio şi grafice, respectiv fotografiile.
Pe perioada cursului Special Effects Design (After Effects) veţi lucra în mediu bidimensional şi 3D, veţi cunoaşte diferite măşti şi efecte. După terminarea cursului, veţi deţine cunoştinţe privind introducerea efectelor speciale şi finalizarea proiectului.
Unul din termenii importanți care trebuie evidenţiat este composing. Este vorba despre combinarea elementelor vizuale din diferite surse într-o imagine, deseori pentru a crea o iluzie că toate aceste elemente fac parte din aceeaşi scenă. Astăzi, cu dezvoltarea hardware-ului şi utilizarea programului Adobe After Effects, putem crea în mod simplu efecte foarte complexe, care, din punctul de vedere al calității vizuale şi caracteristicilor tehnice, se pot compara cu efectele speciale ale celor mai noi premiere mondiale din lumea filmului.
Cursul Special Effects Design (After Effects) vă va răspunde la următoarele întrebări
1. Ce sunt efectele speciale?
Astăzi nici nu se poate imagina un film sau clip video fără efecte speciale. Când vorbim despre efectele speciale în imagine, în primul rând ne referim la materialul video digital care a fost editat după filmare, pe calculatorul specializat pentru crearea efectelor speciale. Efectele speciale în producţia video reprezintă un domeniu care se dezvoltă cu fiecare zi.
Sunt introduse elemente noi şi variază cele vechi, astfel încât publicul se poate bucura întotdeauna de noi stimulente vizuale care reţin atenţia asupra conţinutului materialului video. Efectele speciale nu sunt limitate doar la industria cinematografică, ci se aplică şi în producţia tv şi video, respectiv la conţinuturile video.
2. De ce avem nevoie de efecte speciale?
Ne putem imagina că cineva ar extrage culorile de pe toate conţinuturile video în secolul XXI? Desigur, mulţi autori fac asta, dar cu scopul de a trimite telespectatorilor un anumit mesaj. Efectele speciale nu sunt doar efecte vizuale care ne îmbogăţesc imaginaţia. Efectele speciale în film şi televiziune reprezintă şi procesul de editare a materialelor video care aduce şi economie în procesul de producţie.
Folosirea tehnologiei digitale de editare a materialelor video şi procesele actuale de înregistrare oferă posibilitatea ca realitatea evenimentelor în film şi televiziune să se transmită spectatorului la maximă calitate cu minim de costuri şi fără pericol în ceea ce priveşte participaţii la filmare. În acest mod se pot prezenta lucruri care altfel ar fi fost prea scumpe sau imposibil de realizat.
3. Ce efecte speciale sunt?
Când vorbim despre economie în contextul turnării filmelor, al programelor TV şi clipurilor video, efectele speciale înlocuiesc filmările scumpe din exterior, în zone greu sau chiar imposibil de accesat, cu o filmare ieftină în condiţii controlate în studiouri. Astfel, cu tehnologia digitală şi folosind modul de filmare Chroma Key, putem pune actorii pe care îi filmăm în cele mai diverse situații şi lumi astfel încât spectatorii să aibă sentimentul de realitate în orice moment.
Efectele speciale nu sunt doar efecte vizibile aplicate în imagine. Fiecare element grafic adăugat la imagine şi fiecare corecţie color folosită pentru adaptarea cadrelor filmate în anumite condiţii şi generarea anumitor stări în rândul spectatorilor reprezintă efecte speciale.
4. Cum realizăm efectele speciale?
Realizarea efectelor speciale se face mai puţin în timpul filmărilor şi mai mult în postproducţia video. Editarea digitală a ajutat şi dezvoltat efectele speciale până la dimensiuni inimaginabile. Adobe After Effects este unul din programele folosite pentru composing-ul şi crearea efectelor vizuale la materialele video. Composing-ul este baza tuturor efectelor vizuale, aşadar, la cursul Special Effects Design (After Effects) se atrage atenţia tocmai asupra acestui proces. Composing-ul este procesul în care din diferite conţinuturi video se compun altele noi ce reprezintă noua realitate în care se află actorii.
Fiecare realizare a noii compoziţii a conţinuturilor vizuale trebuie să fie în conformitate cu experienţa de zi cu zi a spectatorilor, chiar dacă toţi sunt conştienţi că această realitate nu există. Spectatorii, în funcţie de calitatea noii realităţi pe ecran, acceptă această realitate şi se bucură de conţinutul filmului şi de povestea în sine, fără să adreseze întrebări despre cum este posibil ceva făcut cu efecte speciale.
5. Ne ocupăm cu tehnologii noi?
În fiecare zi apar tehnologii noi. La acest curs, cu fiecare versiune nouă a software-ului introducem şi lecţii noi ce urmăresc apariţia tehnologiilor noi. Nu ne putem ocupa de efecte speciale dacă nu urmărim tehnologiile noi. Foarte repede, spectatorii se satură de efectele folosite în producţia video şi întotdeauna vor mai mult şi mai bine.
Astfel, şi video-producţia trebuie orientată spre tehnologii noi de camera tracking şi 3D composing, care simulează şi mai real, şi mai complex realitatea pe care vrem să o creăm. Tehnologiile noi de composing care se bazează pe opţiunile de tracking permit încorporarea conţinuturilor reale şi virtuale într-o singură unitate care nu se poate recunoaşte ca ceva creat artificial.
6. Cât de mult se foloseşte Adobe After Effects în lume?
Corporaţia Adobe este lider în lume în domeniul producţiei video. A obţinut acest loc folosind în masă propriile programe în comunitatea videografilor care îl vor rapid şi mediul user friendly care oferă cele mai bune rezultate în calitatea materialului video. În cadrul acestui curs se studiază programul companiei Adobe care se ocupă cu postproducţia video în domeniul efectelor speciale şi composing-ului.
Adobe After Effects este un program complex, pe care îl învăţăm începând cu utilizarea instrumentelor şi crearea compoziţiilor noilor conţinuturi video până la tehnologii avansate ce presupun programarea efectelor vizuale şi variaţia lor temporară. Cu ajutorul acestui curs obţinem cunoştinţe care se aplică peste tot în lume, deoarece programul Adobe After Effects este cel mai folosit pentru efecte vizuale în producţii video, televiziuni şi în film.
7. Efectuăm și teme practice?
Activitatea în timpul cursului este concepută astfel încât în fiecare lecţie să se abordeze practic un proiect video adecvat. Avem numeroase materiale video la care se realizează efecte video şi care se folosesc pentru crearea unei noi realităţi în procesul de postproducţie. Folosim tehnicile animaţiei imaginilor statice şi animaţii care se creează în programul în sine, pentru a îndeplini cât mai realist condiţiile de zi cu zi în industria video, în televiziune sau studiouri pentru postproducţia video.
Prin exerciţii și activități practice cursanţii dobândesc experienţă, care este foarte valoroasă în ce privește operarea rapidă şi precisă cu un astfel de program complex. Astfel, veţi fi pregătiţi pentru lucru în mediu real.
Planul şi programa cursului:
1. Introducere în Adobe After Effects CC – instrument software de bază pentru efecte speciale
- Adobe After Effects CC
- Spaţii, panouri şi instrumente de lucru
- Cum se începe un proiect, o compoziție şi ce trebuie importat
2. Lucrul cu Layere
- Tipurile şi utilizarea unui Layer
- Layere cu funcţii speciale
- Funcţiile vizibilităţii unui Layer
3. Imaginea în mişcare, lucrul cu keyframe-uri
- Lucrul în Timeline şi bidimensionalitatea compoziţiei
- Mişcarea textului
- Mediul 3D
4. Selecţii
- Lucrul cu măştile
- Roto Brush
- Desenare pe imagine
5. Efecte
- Setarea efectelor şi principalele efecte ale corecţiei imaginii
- Particles
- Reflexii
6. Efecte speciale şi finalizarea
- 3D din fotografia statică
- Setarea şi lucrul cu camera
- Animaţiile graficelor statice
- Motion Tracking
- Cum se exportă compoziţia
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te