Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Ce să faceți când vă este lene să învățați: motive pentru lene și modalități de a le depăși

EDGE RAČUNARSTVO: I kompjuteri vole „rad od kuće”

Deși învățarea este aproape la fel de vitală ca deplasarea, mulți consideră această activitate dificilă. Se pare că cu cât îmbătrânim, cu atât avem mai puțină răbdare să stăm jos și să fim atenți la asimilarea unor informații noi.

Acest lucru nu este chiar atât de ciudat, având în vedere că învățarea este un proces de muncă intensiv care necesită timp și efort. Atunci când, de exemplu, începeți perfecționarea care vă va aduce cunoștințe și abilități noi pentru avansarea în carieră, trebuie să vă potriviți învățarea cu restul activităților, cum ar fi munca, familia, responsabilitățile zilnice, hobby-urile etc. Din aceste motive, nu este de mirare că mulți oameni simt respingere atunci când trebuie să învețe ceva.

Obstacolele în procesul de învățare pot fi diverse: de la un scaun incomod, la o conexiune slabă la internet, până la prea multe responsabilități, frică de eșec sau burnout emoțional. Unele dintre acestea pot fi depășite cu ușurință, în timp ce altele necesită mai mult timp și efort intens.

În acest text, vom analiza de ce vă este (uneori) dificil să învățați și cum să învingeți lenea.

Citește mai mult »
  • 28.05.2024 10:02
  • Nu sunt comentarii

Creați o strategie digitală de succes: Cum să integrați SEO, rețelele sociale și conținutul pentru rezultate maxime

Oricine încearcă să-și prezinte serviciile și produsele în sfera digitală știe probabil că doar a fi online nu este suficient. Și anume, dacă vreți să creșteți și să vă construiți o bază de clienți fideli, trebuie să vă REMARCAȚI. Pentru asta există o singură cale:

  • dezvoltarea unei strategii digitale eficiente care să integreze căutarea pe web (SEO), rețelele sociale și conținutul de calitate.

Dacă reușiți acest lucru, veți putea obține rezultate maxime. În acest text, vă oferim sfaturi valoroase cu exemple concrete despre cum să aliniați componentele cheie ale strategiei digitale și să vă îmbunătățiți semnificativ afacerea.

Citește mai mult »
  • 21.05.2024 11:01
  • Nu sunt comentarii

EDGE COMPUTING: Și computerelor le place „lucrul de acasă”

itablogmain.jpg

Ați auzit de Edge Computing? În acest articol vom explica principiile sale de bază, vom analiza avantajele și dezavantajele sale și vom încerca să anticipăm perspectiva acestei ramuri în creștere a tehnologiei informației.

Edge Computing este un concept care presupune primirea și procesarea datelor cât mai aproape de sursa sau utilizatorul final. Un senzor IoT este utilizat în general pentru sursa de date, iar procesarea se face local, datorită plasării serverului sau unui alt hardware în apropierea locației fizice a sursei de date.

O astfel de procesare locală a datelor este dezvoltată cu ideea de a minimiza latența, de a reduce costurile de transmisie și de a permite feedback în timp real.

Citește mai mult »
  • 08.05.2024 15:31
  • Nu sunt comentarii

Ghid complex pentru marketingul de influență în 2024: Cum să găsești influenceri potriviți și să construiești branduri autentice

În trecut, atenția publicului era atrasă exclusiv de actorii celebri, muzicieni, sportivi și alții, iar acum sunt influencerii, oameni obișnuiți cu un număr mare de urmăritori pe rețelele sociale care, prin postările lor, pot influența deciziile și obiceiurile de consum ale publicului lor. 

Astăzi, oricine poate deveni un potențial un influencer, dar publicul îi urmărește în cea mai mare parte pe cei bogați, celebri și plini de farmec. Când spunem că oricine poate deveni influencer, chiar ne referim la toată lumea: avem influenceri animale de companie, precum Nala Cat, dar și influenceri creați de inteligența artificială, precum Miquela.
Brandurile au recunoscut de multă vreme importanța și influența pe care influencerii o pot avea asupra promovării produselor și serviciilor lor. Așa s-a născut marketingul de influență: 

Marketingul de influență presupune colaborarea între utilizatorii populari ai rețelelor sociale și branduri pentru a promova produsele sau serviciile oferite de acestea.

blog1-la.jpg

Citește mai mult »
  • 19.04.2024 16:14
  • Nu sunt comentarii

Cum să fii la curent în lumea IT aflată în schimbare rapidă

Se spune că schimbarea este singura constantă. 

Într-adevăr, schimbarea este prezentă în toate epocile istoriei noastre. Cu toate acestea, se pare că transformările nu au fost niciodată la fel de rapide și dinamice ca în vremea noastră. Unul dintre motivele pentru aceasta constă în dezvoltarea fără precedent a tehnologiei. Viteza cu care apar noile dispozitive, tehnologii și concepte nu pot fi comparate cu niciun moment anterior al istoriei. 

Și în timp ce unele domenii se confruntă cu schimbări mai devreme, iar altele mai târziu, niciun domeniu nu pare să fie la fel de afectat ca IT. 

Dezvoltarea de noi tehnologii, lucrul la supercalculatoare, învechirea unora și nașterea altor limbaje de programare sunt doar câteva dintre schimbările la care sunt expuși IT-iștii. Acest val continuu de inovare face din sectorul IT un loc extrem de interesant pentru muncă, dar vine și cu provocarea de a ține pasul cu cele mai noi progrese tehnologice. Și anume, cunoștințele pe care le deține astăzi un IT-ist pot fi complet depășite în câțiva ani. Prin urmare, oricine lucrează în acest sector ar trebui să lucreze constant la „actualizarea” abilităților. Doar așa va fi mereu solicitat și va avea un job sigur și, în același timp, va evita rutina și repetitivitatea profesiei sale. 

blog1.jpg

Acest text este destinat tuturor profesioniștilor IT care doresc să rămână competenți într-un mediu IT dinamic: programatori, designeri, administratori de sistem, manageri de proiect și lideri de tehnologie. Prin strategii, instrumente și sfaturi concrete, vom descoperi cum să monitorizăm și să implementăm în mod eficient cele mai recente tendințe tehnologice.

Citește mai mult »
  • 26.03.2024 12:44
  • Nu sunt comentarii

20 de ani de Facebook – care este viitorul acestei rețele sociale

Cu exact două decenii în urmă, modul în care comunicăm s-a schimbat pentru totdeauna: în februarie 2004, un tocilar a lansat Facebook – astăzi cea mai mare rețea socială, accesată de peste 3 miliarde de oameni în fiecare lună

Măreția acestui brand vorbește nu numai despre faptul că o treime din populația adultă a lumii este pe Facebook, ci și despre faptul că pentru mulți oameni numele său a fost mult timp sinonim cu rețelele sociale în general. 

Existența acestei platforme a fost marcată de ascensiuni amețitoare, numeroase controverse și apariția unei competiții din ce în ce mai puternice. În această perioadă, compania Facebook și-a schimbat numele în Meta, exprimându-și astfel angajamentul de a construi metaversul, în timp ce numele Facebook a rămas pentru o rețea socială concretă, a cărei istorie este extrem de interesantă și al cărei viitor ar putea fi și mai interesant. 

Ziua de naștere aproximativă a celei mai faimoase invenții a lui Zuckerberg este momentul potrivit pentru a încerca să prezicem în ce direcție se va dezvolta în continuare, ce știri ne va aduce și dacă va mai exista. 

la-facebook2.jpg

Iată la ce se pot aștepta utilizatorii acestei rețele sociale.

Citește mai mult »
  • 26.03.2024 11:22
  • Nu sunt comentarii

DesignStudio – locul unde designerii câștigă experiență, iar companiile obțin soluții de design atractive

Participanții la DesignStudio de la LINK Academy

Cei mai de succes designeri știu:

- că practica este o componentă cheie a succesului pentru profesia lor. Teoria este bună și utilă, dar numai dacă este aplicată cu succes în practică.

Cei mai inventivi antreprenori și angajatori știu:

- că designul superior joacă un rol-cheie în construirea identității, atragerea și păstrarea clienților.

La LINK Academy știm:

- Ambele lucruri. De aceea am lansat un proiect unic în acest domeniu: LINK Academy DesignStudio, unde participanții de la cursurile de design, sub supravegherea mentorilor, aplică cunoștințele dobândite în muncă pentru clienți reali.

Citește mai mult »
  • 19.01.2024 16:14
  • Nu sunt comentarii

Pregătiți-vă: Ce tendințe digitale ne așteaptă în 2024

Când vă ocupați de marketing digital, începutul unui nou an nu este doar o oportunitate de a rezuma toate lucrurile interesante care s-au întâmplat în anul precedent, ci și de a privi curios spre viitor și de a afla despre inovațiile care ne așteaptă.

Iar experții în marketing digital știu că singura constantă sigură în munca lor este schimbarea. În cele din urmă, acesta și este unul dintre motivele pentru care nu se plictisesc niciodată.

În acest text, explorăm ce tendințe și inovații digitale ne așteaptă în 2024.

la-1-trendovi.jpg

Citește mai mult »
  • 18.01.2024 10:18
  • Nu sunt comentarii

Cum să deveniți viral pe TikTok – strategii folosite de creatorii de TOP

Datorită internetului și rețelelor sociale, se pare că nu a fost niciodată mai ușor să deveniți celebru și să vă împărtășiți talentele lumii.

Însă, există o altă față a monedei:

  • Deși există o serie de platforme disponibile astăzi, unde vă puteți promova ideile, nu a fost niciodată mai greu să ieșiți la suprafață. 

Numărul mare de creatori digitali și cantitatea nesfârșită de conținut care este publicat în fiecare zi înseamnă că utilizatorii nu sunt capabili să urmărească totul; durata lor de atenție se reduce și trebuie să fiți cu adevărat impresionanți și persistenți pentru a-i atrage pe canalul vostru.

Acest lucru este valabil mai ales pentru TikTok, despre care se estimează că are peste 100.000 de influenceri. Cu toate acestea, oricine dorește să devină viral nu ar trebui să se lase descurajat de acest număr, deoarece această platformă are peste 1,6 miliarde de utilizatori la nivel global (dintre care 1,1 miliarde sunt utilizatori lunari, activi), care vizionează mai mult de un miliard de clipuri pe zi.

Așadar, pentru oricine dorește să devină viral realizând conținuturi video scurte și interesante, TikTok este locul potrivit. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți unele dintre strategiile eficiente folosite cu succes de cei mai urmăriți creatori de pe TikTok.

În acest text, vă dezvăluim care sunt aceste strategii și cum să le implementați.

Planiranje

Citește mai mult »
  • 11.12.2023 15:53
  • Nu sunt comentarii

Acestea vor fi cele 7 trenduri IT principale în 2024 și fiecare trebuie să fie pregătit pentru ele

Și în timp ce anul 2023 se apropie încet de sfârșit, sunt din ce în ce mai mulți oameni care se uită curioși la 2024, întrebându-se ce lucruri interesante îi așteaptă.

Când vine vorba de tehnologia informației, așteptările sunt într-adevăr mari, mai ales când se ține cont de toate marile descoperiri pe care le-a adus anul din urmă, precum dezvoltarea și utilizarea pe scară largă a diferitelor modele AI, care sunt cu siguranță printre cele mai mari descoperiri.

7 trenduri IT principale

Citește mai mult »
  • 05.12.2023 10:51
  • Nu sunt comentarii