Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK
Dacă analizați site-urile web ale multor companii, veţi vedea că, în general, acestea respectă tendinţele actuale care există în design. Puţine companii, precum Apple, au devenit însă trendsetteri în acest domeniu.
În care grup doriţi să se afle compania dumneavoastră, în cel care urmează sau în cel care creează trendul? Vă dezvăluim 8 trucuri cu ajutorul cărora site-ul celor de la Apple oferă o experienţă de utilizator foarte bună. Acestea vor fi utile atât profesioniştilor cu experienţă, cât şi începătorilor în domeniul designului web.
Este necesar ca pagina de start a site-ului să comunice toate detaliile cu privire la companie şi produsele ei şi, dacă se poate, să aibă şi un logotip mare cât casa? Apple ar spune: nu, în niciun caz nu.
Imaginaţi-vă că mergeţi spre aeroport. La un moment dat întâlniți 6 indicatoare care vă explică în detaliu cum să ajungeţi la primul, la al doilea, la al treilea terminal, la restaurantul aeroportului, la toaletă etc. Deodată aveţi foarte multe informaţii, care nu vă sunt de folos, deoarece toate se află în același loc.
Apple foloseşte o abordare complet opusă când vine vorba de designul interfeţei. Aceasta oferă doar câteva informaţii, conducându-l treptat pe vizitator către conţinutul care-l interesează cu adevărat. În ceea ce privește site-ul dumneavoastră, gândiţi-vă cum puteţi să simplificaţi informaţiile complexe şi să le organizaţi într-un mod cât mai fluent.
Apple nu se sfieşte să scoată în prim-plan ceea ce este cu adevărat important: produsele sale. Imaginile acestora arată impecabil, deoarece sunt o combinaţie între fotografie, modelare 3D şi, bineînţeles, Photoshop.
În al doilea rând, aceste imagini ocupă un spaţiu mare pe pagină, dând senzaţia de forţă. Nu are niciun sens să creați o imagine foarte bună pentru un produs şi să o plasaţi pe site sub formă de thumbnail.
V-aţi gândit vreodată de ce privim cu atâta încântare vârful unui munte? Deoarece se află în contrast cu cerul. Creierul uman este atras de contraste. Atunci când Apple doreşte să vă determine să faceţi o anumită acţiune (download, buy), foloseşte de obicei un buton albastru pe fundal alb.
Pe site-ul Apple nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Până și cele mai mici detalii sunt perfecte. Tocmai un astfel de devotament este ceea ce face diferenţa dintre un designer bun şi unul excepţional.
Când creaţi un site, nu trebuie să cădeți în capcana de a spune „lasă, nu va observa nimeni” sau „nu este chiar atât de rău”, acordaţi timp şi atenţie fiecărui detaliu.
Priviţi feţele persoanelor pe care Apple le utilizează în imagini, precum cea de mai sus. Acestea au mereu zâmbetul pe buze şi sunt foarte deschise spre comunicare. Astfel se stabileşte o legătură între produsele impersonale şi figurile prietenoase.
Indiferent ce vinde site-ul dumneavoastră, străduiţi-vă să vă umanizaţi produsele. Chiar şi un simplu „Bună” pe post de headline va avea un efect de durată.
Pentru a demonstra că mouse-ul are o suprafaţă multi - touch, Apple a creat o ilustraţie şi un mesaj textual, cu ajutorul cărora oricine poate înţelege cum se utilizează această tehnologie complet nouă.
Aproape orice produs Apple, hardware sau software, beneficiază pe site de o înregistrare video care explică modul de funcționare. O producţie video perfectă reduce numărul de apeluri către suportul tehnic și, în acelaşi timp, utilizatorii capătă o imagine mult mai clară.
Apple are produse foarte bune şi ei nu sunt tocmai modeşti în privinţa acestui lucru. În sloganele lor predomină cuvinte precum: puternic, amuzant, minunat, avansat, revoluţionar. Poate sună arogant, dar vizitatorii site-ului sunt de-a dreptul impresionaţi.
Indiferent ce vinde site-ul dumneavoastră, niciodată nu spuneţi „bun” când puteţi spune „excelent” sau „drăguţ” când puteți spune „minunat”. Bineînţeles, în spatele unei poveşti frumoase, se află şi produsele de excepţie pe care le oferiţi.
Apple a transformat partea de jos a fiecărei pagini într-un meniu de navigare foarte util, care simplifică deplasarea utilizatorului pe un teren complex. Observaţi că meniul de navigare este îndeajuns de vizibil pentru cei cărora le este necesar şi suficient de subtil pentru a nu-i deranja pe acei vizitatori care nu au nevoie de el.
Copyright © LINK Academy. Toate drepturile rezervate. Confidenţialitate.
Comentariu