Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK
Într-unul din numerele newsletter-ului nostru „Prin tehnologie către câștiguri mai mari“, am descris 3 principii referitoare la schimbarea designului unui logo existent și am dat exemple.
Ne-am gândit că v-ar putea interesa să mai vedem câteva exemple. Multe companii cunoscute își schimbă logourile, iar practicile lor sunt cele mai bune referințe pentru designerii de logouri.
De fapt, pentru toţi designerii în general.
Tehnologia de tipar se schimbă, iar resursele grafice de calitate sunt disponibile unui număr tot mai mare de oameni. Ca rezultat, mai multe companii obțin un logo de calitate cu o investiție financiară mai mică.
Cu alte cuvinte, cererea pentru serviciul de design de logouri există și este chiar în creștere, dar crește și numărul de oameni care se ocupă cu aceasta. De aceea, vă este necesar orice avantaj concurențial pe care îl puteți obține.
Din punctul nostru de vedere, veți câștiga dacă veți avea mai multe cunoştințe decât concurenții dvs. În acest caz, mai multe cunoștințe despre ceea ce s-a făcut deja și despre ceea ce se face acum, adică trebuie să ştiţi care sunt tendinţele şi să aveţi idei.
Delectați-vă:
Mai dur
Noua grilă de programe a canalului Animal Planet se adresează telespectatorilor adulţi, printr-un conţinut mai periculos şi mai brutal. Noul logo este mai dur şi puţin mai... animalic.
Mai puţin efect 3D, mai multă impresie 3D
Pe noul logo a fost aplicată o tehnică de umbrire care, de fapt, reduce efectul 3D, dar consolidează impresia 3D, dacă putem să-i spunem aşa. În orice caz, arată foarte bine.
Aceeaşi idee, dar modernizată
Vechiul logo pare depăşit. Noul logo trezeşte curiozitatea.
Mai simplu şi mai proaspăt
Şi în acest caz vechiul logo pare învechit. Noul logo este proaspăt şi îmbietor. Ideal pentru un lanţ hotelier.
Revoltă şi redesign
Primul logo al concursului Eurovision, care a avut loc la Belgrad în 2008, a provocat un val de critici după ce a fost publicat. Tema şi alegerea simbolurilor naţionale au fost bune, însă logoul arăta de parcă ar fi fost creat în mai puţin de 89 de secunde. Adesea, cel mai bun logo este şi cel mai simplu, dar există o mare diferenţă între simplu şi superficial.
De la serife, la sans-serif
Clasa fonturilor cu serife, cu mici terminaţii în partea de jos şi de sus a caracterelor, lasă impresia de învechit. Una dintre modificările prin care un logo poate fi reîmprospătat este transformarea textului într-un tip de font sans-serif, cu margini clare.
De la serife, la sans-serif, varianta a II-a
Fonturile sans-serif au câştigat popularitate, deoarece lipsa efectelor din jurul literelor oferă o lizibilitate mai mare pe monitoare.
Datorită Internetului, fonturile sans-serif arată mai moderne. Iar atunci când Reader's Digest, revistă de mare circulaţie în lume, cu peste 40 de milioane de exemplare pe an, îşi schimbă logoul prin utilizarea unui font sans-serif, această mişcare merită toată atenţia. Sans, sans...
Mai elegant
Culoare mai elegantă, font mai elegant şi aranjare mai elegantă a elementelor. Super efect.
Mai multă culoare şi mai mult dinamism pentru noii fani
Noul logo al Confederaţiei Asiatice de Fotbal comunică cu fanii al căror număr a crescut odată cu creşterea calității mass-media, situație inexistentă în urmă cu 10 ani.
Nici modern, nici necesar
Omaha Steaks este cel mai mare vânzător de fripturi prin poştă din lume. Această afacere de familie există deja de cinci generaţii, iar în ultimii ani a realizat venituri de peste 300 de milioane de dolari pe an. Este important ca produsele lor să aibă o calitate foarte bună. Cu o astfel de reputaţie, uneori modernizarea logoului nu este necesară. Noul logo păstrează în continuare „vechiul” design, dar mai bun, mai puternic.
Cum să transformăm o companie slabă într-una super cool, dintr-o singură mişcare
Dacă lucraţi la redesignul identităţii corporative a unei companii cu un logo şi o imagine slabă, precum este cazul producătorului de calculatoare şi alte electronice, Packard Bell, vă dăm un motiv să zâmbiți. Noul design este atât de nou, încât nu schimbă doar grafica, ci şi impresia totală asupra companiei şi a produselor sale.
Eu sunt site-ul de care ai nevoie
About.com este un site cu conţinut original despre TOATE subiectele posibile, vizitat anual de peste 400 de milioane de persoane. Noul logo spune în felul următor: „Când vreţi să citiţi despre un subiect care vă interesează, există doar un singur site pe care trebuie să-l vizitați.” Aşa o fi. În orice caz, noul logo are un impact mult mai puternic.
Mai simplu şi mai structurat
Printre logourile refăcute în ultimii trei ani, unele dintre ele au apelat la variante mai simple şi mai structurate ale soluţiilor anterioare. Iată un exemplu reuşit al acestui tip de redesign.
Un 3D mai blând
Aceeaşi idee repovestită cu ajutorul tehnicilor 3D şi cu un font mai puţin agresiv. Frumos.
Vezi ce-ţi spune logoul
Majoritatea companiilor nu au denumiri care să poată fi ilustrate în mod grafic. Printre cele care pot face asta se numără şi compania Apple, al cărei logo reprezintă un măr muşcat. Jack in the box, unul dintre cele mai mari lanţuri de fast-food din America, poate, de asemenea, să-şi ilustreze grafic denumirea companiei. Şi dacă poate, de ce să n-o facă?
Aproape identic, dar totuşi altfel
Privind logoul vechi şi cel nou al unuia dintre cei mai mari distribuitori de fotografii din lume, mă întreb: „De ce nu au creat din prima logoul cu font rotunjit?”
Dacă puteţi reprezenta grafic ceea ce aveţi de oferit, de ce să nu o faceţi?
Săgeata albastră indică direcţia, iar Garmin se numără printre producătorii internaţionali de top în domeniul navigaţiei mobile. Majoritatea companiilor nu au privilegiul de a-şi reprezenta serviciile şi produsele într-un mod grafic cât mai simplu. Cele care pot, trebuie să continue.
De la verde, la albastru, roşu şi alb
Albastru, roşu şi alb sunt culorile care se regăsesc pe steagurile şi simbolurile naţionale ale multor ţări. Dacă trebuie să refaceţi un brand naţional, aceasta este una dintre opţiunile care merită testată.
Mai bogat
Noul logo este îmbogăţit cu o grafică 3D mai mare. Primul detaliu: în noua versiune spaţiul dintre litere este mai mic, ceea ce creează impresia de compact şi puternic. Al doilea detaliu: fontul noului logo este puţin mai închis la culoare. Mai închis înseamnă mai puternic.
Re-redesign
După mai mult de 100 de încercări, noul design al MTV-ului este, de fapt, soluţia de la care a început totul. Ca să vezi!
Când vechiul logo arată... vechi
Michaels este cel mai mare lanţ de magazine cu produse, decoraţiuni şi opere de artă realizate manual din lume. Jucăuş şi blajin. Exact aşa arată noul logo. Cine ar spune că în spatele unui astfel de logo se află o companie cu peste 12 mii de angajaţi, care realizează un profit de aproximativ 4 miliarde de dolari anual.
De la a la z
Logoul celui mai mare magazin online din lume este simplu, ne comunică faptul că este vorba despre un site şi este ideal pentru tipar (în fiecare minut, mii de produse cumpărate prin Amazon sunt trimise cumpărătorilor prin poştă) şi convinge că sortimentul este larg prin celebra săgeată de la a la z. Adesea, cele mai bune idei sunt cele mai simple.
Renunţarea la simbol
Aceasta este o schimbare imensă. Fujifilm a decis să elimine în totalitate simbolul grafic din logo. Au păstrat doar fontul şi o linie roşie, mică şi incompletă.
Atunci când schimbarea devine o constantă
Madonna o face. Apple o face. Şi Pepsi o face. Această companie îşi schimbă foarte des modul de prezentare. Imaginaţi-vă compania Coca-Cola făcând o schimbare atât de mare în designul simbolului şi al propriului logo. Pe de altă parte, atunci când imaginea unei companii se schimbă constant, şi schimbarea logoului este aşteptată şi acceptată foarte bine.
Mai uşor decât pare
Videocon este un conglomerat industrial cu sediul în India, fiind cel mai mare producător de electronice de uz casnic din India. Noul lor design este mai elegant, dar şi mai simplu de creat.
Ce faci atunci când trebuie să reprezentaţi toate logourile din lume?
Brandsoftheworld.com este unul dintre site-urile pe care orice designer ar trebui să îl aibă la degetul mic. Cum am putea să prezentăm un site care conţine toate logourile din lume? Poate tocmai printr-un logo care nu iese în evidenţă cu nimic, dar care să fie suficient de autoritar. Acest lucru se poate obţine printr-o culoare gri şi o formă uşor alungită.
Logoul nu trebuie neapărat să reprezinte grafic conceptul pe care îl transmite
Link înseamnă verigă, legătură, dar nu este necesar să ilustrăm întodeauna grafic ceea ce „spune” logoul. În unele situaţii este chiar inutil. Din acest motiv, noul logo al companiei Link Group este mai puternic.
De ce nu mai devreme?
PayPal este unul dintre cei mai mari intermediari atunci când vine vorba de cumpărăturile online. Vechiul logo era destul de slab şi a fost înlocuit cu unul nou. Noul logo nu este fascinant, dar este destul de bun.
Secretul stă în detalii
Qantas este cel mai mare transportator aerian din Australia. Noul logo are o culoare mai puternică, dar un font mai temperat. Însă, cea mai bună schimbare stă într-un detaliu: picioarele de cangur sunt mult mai active şi mai dinamice în noul logo. Drept rezultat, întregul logo este mai dinamic.
Urât şi copilăresc, dar totuşi... funcţionează
Noul design al logoului companiei japoneze Wacom este urât şi copilăresc. Dar, în mediul extrem de competitiv al noului val de design, iese în evidenţă.
Un detaliu 3D mic, dar de efect
QVC este cel mai mare canal de teleshopping din lume. Noul logo are un detaliu 3D care conferă dimensiune întregului logo. Fără acesta, noul design nu ar funcţiona.
Nu este necesar, dar este în tendinţe
Ambele logouri sunt convingătoare şi ambele utilizează culori tari şi vii. Redesignul nu era necesar, însă, pe de altă parte, noul logo este mai simplu şi mai structurat, respectând tendinţele.
3D pentru un impact mai puternic
Fontul este puţin mai închis la culoare. Grafica este schimbată în totalitate, urmând tendinţele cu privire la culoare şi detalii 3D. Rezultatul final este un logo care lasă o impresie mult mai puternică.
Mai mult dinamism
Unul dintre cele mai bune sfaturi referitoare la redesign: priviţi elementele logoului existent şi verificaţi modul în care le puteţi conferi mai multă dinamică. Ca supliment, verificaţi şi cum arată logoul cu o culoare de fundal.
Pentru final, am lăsat exemplul de la începutul postării, Syfy.
Acest exemplu de redesign pare puţin ciudat. SciFi este un canal tv de top din lume pe teme ştiinţifico-fantastice. Ca atare, se adresează unui segment de populație specific - iubitorilor de cărţi, fantezie, calculatoare şi jocuri. Noul logo este elegant, dar într-un fel nu corespunde publicului ţintă. Mai mult, nu a fost schimbat numai logoul, ci şi numele, din SciFi în Syfy. Explicaţia este că acest canal vrea să fie singurul proprietar al denumirii sale; să nu aibă o denumire generică pe care o pot folosi şi alţii.
Acest lucru poate deschide o întreagă polemică asupra noilor denumiri, branduri şi indentități corporative. Dar despre toate acestea vom discuta cu altă ocazie.
Poate vă interesează şi:
Departamentele de web, print, video sau new media design din cadrul LINK Academy.
Transformaţi-vă darul creativ într-o ocupaţie bănoasă. Dacă vă interesează graphic design sau cursuri web design online, video design şi producţie sau new media design, vedeţi lista de obiecte la aceste programe şi optaţi pentru cursuri tradiţionale sau studiu la distanţă şi urmăriţi prelegerile online oriunde v-aţi afla (Cluj, Timişoara, Galaţi, Constanţa) sau orice alt oraş din România.
krauss
Foarte interesant ceea ce prezentati aici. As fi urmat unul din cursurile puse la dispozitie dar costurile sunt prea ridicate.
LINK Academy
Vă mulţumim pentru aprecieri. Dorim să vă aducem la cunoştinţă că există mai multe modalităţi de plată. În cazul în care nu aţi căutat deja, pe site-ul nostru (link-academy.com) puteţi găsi mai multe detalii cu privire la acestea. De asemenea, consultanţii noştri de la serviciul pentru înscrieri vă stau la dispoziţie cu orice informaţie aveţi nevoie.
Gelu
Buna ziua, sunt de acord cu #krauss, preturile sunt un pic cam mari avand ini vedere ca sunt cursuri online pe parcursul a doar doua semestre. Eu lucrez ca grafician si mi-ar fi prins bine si mie cateva specializari in plus insa ne lovim de un zid aici. Eu cred ca o varianta mai adecvata era reducerea substantiala preturilor pentru online si mentinerea lor pentru traditional. E clar ca pe online nu se vor inscrie decat cei care lucreaza si vor sa-si creasca "valoarea de piata" neavand la dispozitie sume importante de bani (familie, rate casa, copii, rate masina etc). Multumesc
B.L.
Buna ziua . Si care cursuri le aveti gratuite? Exista asa ceva sau e numai o teapa?Ms.
Dora
Am ajuns pana aici tp.ca ati afisat un tutorial gratis ! Unde este ???
LINK Academy
#Dora, ne puteţi spune linkul care v-a adus aici, pentru a ne putea da seama despre ce este vorba? #B.L., momentan oferim burse de studiu gratuite pentru persoanele cu dizabilităţi. Mai multe informaţii aici: http://www.link-group.eu/burse-pentru-persoanele-cu-dizabilitati-anul-scolar-2013-2014 La acestea vă referiţi?
Partyano
Multumesc Link Academy pentru comentariul postat, asa am aflat ca pot beneficia de o bursa gratuita din partea dvs., chiar as fi foarte interesat de o astfel de bursa. Sunt persoana cu dizabilitati si cred ca ar fi o idee buna sa ma specializez intr-un domeniu la cea mai buna scoala de pe la noi. Pot alege din toate cursurile oferite sau sunt doar anumite cursuri care pot fi urmate prin aceasta bursa?
LINK Academy
#Partyano, da, puteţi alege oricare dintre specializările pe care le oferim
(https://www.link-academy.com/cursuri-de-specializare-in-domeniul-it-6-departamante).
Pentru a aplica, trebuie să respectaţi condiţiile şi paşii explicaţi în acest link:
http://www.link-group.eu/burse-pentru-persoanele-cu-dizabilitati-anul-scolar-2013-2014
Florea Ghiorghiţă
Buna Ziua!
Apreciez o asemenea platforma de e-learning si referitor la inscrierea pentru asa o recalificare.
Conditionati de varsta, un minim si anumite studii?
Am suferit un accident vascular, care a determinat dificultati in utilizarea mainii stangi. Nu am accesat a primi acel certificat pe care-l elibereaza birocratii statului de asa zis 'Handi' deoarece nu ma consider atat de afectat si incat sa ma injosesc la mila institutionala - o adeverinta medicala de la medicul de familie cu diagnosticul si afectiunile nu ar fi suficient.
Deoarece momentan nu am un loc de munca as dori sa aplic pentru urmatorul program destinat persoanelor cu dizabilitati, intrucat cel prezent am inteles a se fi incheiat.
Multumesc!!!
Cu aprecierea, respectul si condescendenta, cuvenite
Ghyghy Florea RO-Iasi
adrian
am si eu un nou proiect in domeniul vanzarilor on line si imi este greu sa imi gasesc un logo; saitul se numeste '"smart shop gsm"si va avea ca domeniu de activitate vanzarea de accesorii telefoane mobile si tablete...........daca ati avea ceva sugestii si puteti sa ma ajutati astept un raspuns pe mail ...multumesc
Adelina
M.a ajutat mult
Copyright © LINK Academy. Toate drepturile rezervate. Confidenţialitate.
Comentariu