Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK
CES 2015 a fost puțin cam anemic. Cred că s-a ajuns în punctul în care tehnologia își atinge limitele. Și nu sunt de vină ideile noi care curg cu nemiluita, ci materialele utilizate care nu ne dau voie să facem pasul mai departe. Spre exemplu, procesorul nu poate deveni mai mic și mai performant decât este acum, pentru că există o limită la câte tranzistoare poți pune la un loc.
Să ne bucurăm de ce poate să ne ofere tehnolgia în acest moment și să utilizăm la maxim toate resursele de calcul care ni se pun la dispoziție, pentru a ne face viața mai ușoară.
Cu ce ne lăudăm azi?
Lynx Smart Grill
Cum ar fi să-ți spună cineva că grătarul e mai inteligent ca tine? N-ar fi nicio problemă de vreme ce invenția de la Lynx știe să execute ordine mai bine ca un om. Are comadă vocală, Wi-Fi și o aplicație specială care rulează pe Android.
Trebuie doar să îi dai comanda ”Gătește ceva!” și el se apucă. Dar mai întâi grătarul îți va pune niște întrebări ca să vadă cum preferi produsul final. Te va anunța când trebuie să întorci sau să iei carnea, micii etc de pe grătar.
E interesant, dar unde mai e plăcerea de a pune lemne pe foc, a sufla, a dichisi jarul. Ca să nu mai spun de orgoliul de a face personal un grătar delicios.
Igoo Smart Lamp
Să continuăm șirul dispozitivelor inteligente cu o lampă. Lumina este foarte importantă în casă deoarece se transpune direct în starea și sentimentele fiecăruia. Igoo este dotată cu LED-uri care pot difuza toate culorile curcubeului. La baza lămpii cu un desing modern se află două difuzare. LED-urile bat direct spre tavan pentru a crea o lumină ambietală uniform distribuită în toată camera.
Lampa funcționează cu ajutorul unui controller care are setate mai multe moduri de lumină, în funcție de activitatea pe care o întreprinzi. Controller-ul mai are și 4GB de memorie ca să pui deoparte toate melodiile frumoase pe care să ți le cânte lampa.
Zuta mobile printer
Un dispozitiv extrem de util care promite să înlăture imprimantele greoaie și dificil de utilizat. Ce atâtea cartușe, cabluri, reîncărcări. Scoți Zuta din geantă și o pui pe masă să printeze. Zuta are conexiune Wi-Fi și poate lucra cu calculatorul, telefonul sau tableta.
Treaba e foarte simplă. Se aliniază imprimanta cu colțul din stânga sus a foii și ea începe să scrie. Există și o aplicație care te ajută să manipulezi documentele de printat.
Sony ZX2 Walkman
Vă mai amintiți când mergeam cu walkman-ul în buzunar. Era distrativ. Îți făceai casete cu selecții, puneai pe urechi căștile cu acea bandă subțire de metal și restul era veselie. Ascultai muzică mai cu drag, pentru că melodiile erau mai rară sau mai greu de procurat. Smartphone-urile au stricat treaba când au început să înghesiue la un loc mai multe funcționalități.
Chestia e că unele firme nu au renunțat la walkman. Printre ele și Sony care vine cu noul ZX2. Acesta vine cu Android 4.2 pentru a putea rula aplicații de online streaming. Conexiune WI-Fi dual band. Are o memorie internă de 128 GB la care se adaugă și un slot micro SD. Bateira ține 60 de ore cu rulare MP3.
Dacă urmăriţi ultimele progrese tehnologice, probabil sunteţi la curent cu temele actuale din lumea IT, LINK Academy vă oferă posibilitatea de a parcurge unele cursuri (cursuri javascript, curs html,
cursuri programare c++, cursuri web design online) şi să urmăriţi ultimele evenimente din lumea IT.
Articol de Oprescu Gabriel
Copyright © LINK Academy. Toate drepturile rezervate. Confidenţialitate.
Comentariu