Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK
Cu toate că CES 2016 este o expoziție destinată electronicelor de consum, Intel a venit cu o inovație care are implicații mult mai profunde și care poate fi utilă în situații în care simțurile și abilitățile umane sunt depășite.
Este vorba de o dronă care încorporează tehnologia Intel RealSense, adică un set de 3 camere video care acționează ca una singură: o cameră HD 1080 px, o cameră cu infraroșu și o cameră cu proiecție laser.
Ideea din spatele acestui ansamblu de camere este că mimează privirea umană. Are ”senzația” de adâncime a imaginii și poate urmări cu ușurință mișcările. Astfel interacțiunea cu dispozitivele electronice ce încorporează RealSense este mai umană.
Dar și mai important este că senzorul RealSense, alături de procesorul dedicat, sunt destul de mici pentru a fi transportate de o dronă. Și sunt destul de eficiente ca energie pentru a nu scădea semnificativ durata de fucționare a dronei.
Rezultatul combinării tehnologiei inteligente cu drona este un aparat autonom care poate urmări obiecte în mișcare și care poate trece peste obstacole fixe sau mobile. Așa cum am spus, acest dispozitiv nu este dedicat publicului larg. În schimb el ar putea fi foarte util în situații limită, ca de exemplu cutremure, unde căutarea supraviețuitorilor în clădirile prăbușite este foarte anevoioasă. Sau poate fi utlizat de poliție în urmărirea infractorilor.
Pentru a vedea exact ce poate face drona inteligentă vă invit să vizionați următorul clip. Dacă doriți să aflați mai multe despre Intel RealSense, puteți începe de aici: http://goo.gl/7m1QY4
Articol de Oprescu Gabriel
Copyright © LINK Academy. Toate drepturile rezervate. Confidenţialitate.
Comentariu