Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK
În lumea conținutului digital, componenta vizuală este extrem de importantă. De la elemente de branding, la pliuri ale site-ului web, la imagini care însoțesc postările pe rețelele sociale, trebuie să vă străduiți să atrageți, să animați și să păstrați vizitatorii nerăbdători. Ei preferă mai mult componentele vizuale decât textul.
Pe vremuri, un designer profesionist era singura modalitate de a obține soluții vizuale. Acesta nu este cazul astăzi. Cu idei bune și instruire, folosind instrumente digitale, puteți produce cu ușurință materialele necesare.
Dacă abia ați început cu designul, aceste sfaturi vă vor ajuta la accelerarea procesului.
Importanța culorilor devine clară când știți că există un întreg domeniu care studiază culorile ca factori ai comportamentului uman. Este vorba despre psihologia culorilor. Alegerea culorilor este la fel de importantă ca designul în sine. Luați în considerare diferențele dintre diferitele logouri ale mărcii. Întrebați-vă cum diferă logoul Rolex și identitatea corporativă de McDonald's.
Adaptați-vă întotdeauna logoul și identitatea corporativă la tipul de produs sau serviciu pe care îl oferiți.
Dacă numele brandului vostru face parte din logo, alegerea fontului este una dintre deciziile de proiectare. Dacă nu aveți o idee pentru fontul potrivit, vedeți cum o fac cele mai mari branduri. Faceți din nou comparația. De exemplu, întrebați-vă care este diferența dintre tipografia jucăușă a brandului Coca-Cola și designul auster al brandului Hugo Boss.
Ca în cazul alegerii culorilor pentru logo, aplicați un font care se potrivește cu tipul de serviciu sau produs.
Știți și singuri cât de solicitante pot fi site-urile pentru ochi atunci când sunt supraîncărcate cu conținut.
Ați auzit de expresia „mai puțin este mai mult”. Acest motto se poate aplica pe branding web. Prin urmare, asigurați spațiu pentru „respirație”. Lăsați doar cele mai importante informații pe pagină. Permiteți creierului și ochilor să se odihnească între text și elementele vizuale.
Dar nu fiți prea stricți. Așa cum un haos de culori afectează negativ percepția, la fel un fundal strict monoton poate strica impresia. Dacă toate imaginile sunt de același tip, iar întreruperea de pagină este redusă la un fundal alb și text negru, aveți șanse mari să distrugeți dorința vizitatorilor de a citi textul până la sfârșit. Indiferent cât de bun a fost conținutul, forma în care a fost prezentat va afecta modul în care utilizatorul îl va experimenta.
Așadar, experimentați cu citate și câmpuri colorate pentru a evita efectul plictisitor.
Dacă Adobe Photoshop și Illustrator par excesiv de complicate, nu vă faceți griji. Există mai multe instrumente care sunt mult mai intuitive și adesea gratuite.
Adobe Spark este o versiune „atenuată” a programelor software voluminoase, menționate mai sus. Spark este intuitiv și ușor de utilizat. Pentru colaj și procesare rapidă a fotografiilor, Moldiv este o alegere excelentă. Mulți profesioniști care își câștigă existența din Instagram îl folosesc în fiecare zi în munca lor.
Canva este o altă alegere bună. Puteți accesa această aplicație gratuită de pe orice computer. Dacă proiectați pentru profilul vostru de Facebook, Photo Joiner vă va economisi timp. Este ideal pentru manipularea imaginilor copertei (cover) Facebook.
Acestea sunt doar câteva dintre regulile de bază. Desigur, le puteți anula și construi altele noi. Dar pentru a fi liberi, trebuie să cunoașteți elementele de bază. Formarea de designer de un an, sub îndrumarea unui mentor, bazată pe proiecte reale, este cea mai bună modalitate de a transforma un amator într-un profesionist.
Copyright © LINK Academy. Toate drepturile rezervate. Confidenţialitate.
Comentariu