Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Cum se începe o carieră de creator UGC: Ghid complet

Influencerii nu mai sunt de ajuns; companiile au nevoie și de creatori de UGC. Este vorba despre user-generated content (UGC), adică de conținut autentic care pare a fi creat de utilizatori „obișnuiți”, fiind de ceva vreme un instrument de neînlocuit în marketingul digital. 

Principala diferență dintre creatorii UGC și influenceri constă în faptul că primii nu publică primul conținut pe care l-au creat în colaborare cu companiile pe profilurile lor de pe rețelele sociale, în timp ce influencerii sunt plătiți tocmai pentru a distribui tot conținutul creat prin colaborare cu compania pe profilurile lor. 

Creatorii UGC sunt la mare căutare și pot câștiga de la câteva sute la câteva mii de euro per proiect. Prin urmare, aceasta este o ocupație ideală pentru toți cei cărora le place să petreacă timp pe internet și care au un sâmbure de creativitate în ei.

În acest text, vă oferim un ghid complet pas cu pas care vă va ajuta să vă lansați în această carieră interesantă.

În primul rând: de ce aveți nevoie pentru a începe? 

Înțelegerea UGC-ului 

Conținutul UGC include toate tipurile de conținut: de la text, la videoclipuri și imagini, până la recenzii. Principalul lucru este că se pare că a fost conceput de utilizatorii înșiși, nu de companii. De aceea este mai autentic, brut și perceput ca fiind mai fiabil în comparație cu reclamele (obișnuite).  

Obiective clare 

Când știți de ce, veți ști și cum. Cu alte cuvinte, întrebați-vă de ce doriți să deveniți creator UGC: aveți nevoie de un venit în plus, doriți să vă eliberați creativitatea sau să începeți o colaborare cu brandurile preferate. Un obiectiv clar definit vă va ajuta să rămâneți concentrați și motivați. 

Ce aptitudini ar trebui să aveți? 

Crearea (diferitor tipuri) de conținut 

Când doriți să stabiliți o colaborare cu brandurile cunoscute, creativitatea este pe primul loc, din care calitatea iese în mod natural. Învățați elementele de bază ale fotografiei, editării video și scrierii pentru a crea conținut atractiv, lizibil și captivant. 

Editare 

Învățați să editați fotografii în Adobe Photoshop, respectiv să editați videoclipuri în software-ul Adobe Premiere Pro, CapCut sau Final Cut Pro. Pentru începătorii cu buget redus, există și alternative gratuite perfecte, cum ar fi Canva sau iMovie.  

Buna cunoaștere a rețelelor sociale

Dacă sunteți interesați de o carieră ca creator UGC, probabil că petreceți suficient timp online. Acordați atenție modului în care funcționează diferitele rețele sociale și ce tipuri de conținut funcționează cel mai bine pentru fiecare.

Abilități de comunicare

Pentru a le transmite celorlalți propriile păreri, trebuie să fiți capabili să vă exprimați fluent și să știți să vă transpuneți gândurile și sentimentele într-un mesaj pe care publicul îl va înțelege.

De ce echipament aveți nevoie?

Smartphone 

Un smartphone bun cu o cameră de înaltă calitate este o investiție inteligentă pentru a începe. În acest caz, merită să cheltuiți puțin mai mulți bani pentru ca fotografiile și videoclipurile voastre să arate bine. 

Cameră de calitate 

După cum am spus, majoritatea nevoilor voastre, mai ales atunci când sunteți începători, vor fi satisfăcute de un smartphone. Cu toate acestea, dacă vreți vreodată să vă îmbunătățiți conținutul, investiția într-un DSLR sau un aparat mirrorless poate fi rentabil.  

 

Trepied și cardan

Nimic nu contribuie la stabilizarea imaginii sau a videoclipului precum un trepied și un cardan.

Iluminat

La început, vă puteți baza pe lumina naturală, bună, veche și complet gratuită. Cu toate acestea, un ring light sau un softbox pot îmbunătăți semnificativ calitatea fotografiilor și videoclipurilor voastre.

Software de editare

Începătorii, în special cei cu buget redus, vor beneficia de versiunile gratuite ale software-ului de editare, iar ulterior puteți investi în unele dintre versiunile plătite. Merită.

UGC include înregistrarea feței și a vocii? 

Răspunsul este NU.

De fapt, dacă doriți să vă păstrați viața privată doar pentru voi sau pur și simplu nu vă place să vă expuneți, UGC faceless video este alegerea potrivită. Este genul de conținut în care camera este focalizată exclusiv pe produs, astfel încât fața voastră nu se vede deloc și nici măcar vocea nu trebuie să fie auzită, deoarece în prezent există instrumente AI care creează vocea pe care o doriți.

Acest tip de conținut devine din ce în ce mai popular din cauza faptului că se concentrează în primul rând pe produs, nu pe persoana care îl evaluează.

Vedeți cum arată un videoclip UGC faceless:

https://www.youtube.com/shorts/OWk0ite5eW0

Cu alte cuvinte: UGC vă permite să fiți prezenți pe internet, rămânând anonimi.

Alegeți platforma potrivită

Există multe platforme disponibile pentru creatori astăzi. Ca începător, poate fi o problemă pentru voi să o alegeți pe cea mai bună. Atunci când alegeți, țineți cont pe ce platformă își petrece timpul publicul-țintă. Acest lucru vă va arăta ce tip de conținut le place cel mai mult, permițându-vă să vă specializați în crearea tipului potrivit de conținut. 

De asemenea, mulți creatori UGC își comercializează conținutul pe diferite platforme pentru a crește acoperirea și interesul publicului. Jucați-vă cu diferite platforme până când vedeți ce vi se potrivește vouă, publicului sau brandurilor cu care doriți să colaborați.

Pentru a vă ajuta să alegeți, vă oferim o prezentare generală a unora dintre cele mai populare platforme pentru creatorii UGC.

1. Instagram

Concentrat pe latura vizuală a lucrurilor, Instagram este ideal pentru conținutul de modă, frumusețe, călătorii și stil de viață. Story-urile și reel-urile oferă oportunități pentru diferite formate de conținut. 

2. YouTube

YouTube este cea mai bună platformă pentru formate video mai lungi. Acest lucru îl face deosebit de potrivit pentru tutoriale, recenzii, vloguri și diferite alte conținuturi.

3. TikTok

TikTok este ideal pentru conținut video scurt și interesant. Este potrivit în special pentru utilizatorii ale căror nișe sunt dansul, comedia, frumusețea sau bricolajul.

4. Pinterest

Pinterest este excelent pentru conținut vizual, în special în nișe precum moda, decorul pentru casă, DIY și rețete.

5. X (Twitter)

X este excelent pentru reacții în timp real, pentru a împărtăși știri și pentru a participa la discuții. Este potrivit în special pentru nișe precum tehnologia, gamingul și evenimentele curente.

6. Facebook

Facebook are o bază largă de utilizatori și este potrivit pentru partajarea diferitelor tipuri de conținut: de la text, imagini, până la videoclipuri.

7. LinkedIn

LinkedIn este cel mai bun pentru conținut profesional legat de afaceri, tehnologie și sfaturi în carieră. De asemenea, este bun pentru marketingul B2B. 

 

Cum să găsiți primii clienți pentru colaborare? 

Construiți un portofoliu

Creați un portofoliu în care vă veți prezenta cele mai bune lucrări. Utilizați platforme precum Instagram, YouTube sau propriul blog pentru a vă promova munca.

Deveniți membru al platformelor și comunităților pentru creatorii UGC

Găsiți platforme și comunități pentru creatorii UGC pentru a intra în legătură cu brandurile care caută creatori UGC.

Întrebați direct

Nu ezitați să abordați direct brandurile și să le oferiți serviciile voastre. Puteți face acest lucru scriind un e-mail frumos sau prin DM pe o platformă în care descrieți brandului de ce ați fi buni pentru ei. 

Nagivați pe net

Participați la evenimente de nișă, la webinare și la ateliere pentru a intra în legătură cu reprezentanții brandurilor, precum și alți creatori.

Fiți profesioniști

Când stabiliți o cooperare, cel mai important lucru este să respectați acordul. Nu întârziați să livrați conținut și asigurați-vă că acesta este în conformitate cu instrucțiunile care vi s-au dat de brand. 

Cum arată conținuturile video UGC de calitate?

Pentru a înțelege pe deplin ce este un video UGC, dar și pentru a vă inspira pentru a vă crea propriul conținut, cel mai bine este să vă uitați la exemple specifice:

@classievu.jewelry

Tiktok made me buy it ✨#tiktokmademebuyit#unboxing#asmrunboxing#smallbusinessunboxing#unpackingasmr#aestheticunboxing#luxuryunboxing#unpackwithme

♬ Roxanne - Instrumental - Califa Azul
@heyeaslo

Notion tips for beginners! #notion #notiontutorials #notiontips #notionapp

♬ OMG - NewJeans
@tech_with_william

ill do another video with it linked up to my tv! #techwithwilliam #tech_with_william #appletv #appleunboxing #apple #techunboxing #appleunboxing #unboxingvideo #unboxing #appleaesthetic #appletvunboxing #aestheticunboxing #viralunboxing #newapple #newappletv #appletv4k

♬ Cola (Sped Up Version) - sped up nightcore
@ct1ltd

What is Power Grab ‘n’ Bond Made For? It’s made for heavy duty vertical bonding, it comes with an industrial cut so all you have to do is apply it. Let it cure between 3-5 minutes depending on the weight you’re bonding. This is adhesive you should apply vertically unlike other which work horizontally. Bond plastics, woods, metals, and loads of other substrates for all different types of surfaces. #justct1it #ct1 #adhesive #powergrabnbond #ct1sealant #productdemonstration

♬ original sound - CT1
@formosabubbleteaofficial

There’s never enough tapioca pearls!

Concluzie

Cariera unui creator UGC este interesantă și dinamică, cu multe oportunități de creativitate și colaborare. Dezvoltând abilitățile necesare, investind în echipamentul potrivit și căutând în mod activ parteneriate cu branduri, vă puteți poziționa ca un creator UGC de succes și căutat. Rețineți: autenticitatea și consecvența sunt cele mai bune atuuri ale voastre. Și puteți dobândi alte cunoștințe și abilități la instituția noastră. 

La departamentul Social Media, Online PR & Community Manager veți învăța să comunicați cu urmăritorii voștri, să creați conținut care să vă atragă publicul-țintă și multe alte aspecte ale prezentării digitale de succes și performanțelor de calitate în această sferă. 

Dacă sunteți pregătiți să vă împărtășiți opinia și creativitatea cu lumea, înscrieți-vă.

  • 24.09.2024 16:44

Comentariu