Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK
De ce video-marketingul online este atât de important în 2016? În acest text vom încerca să răspundem la această întrebare, dar înainte trebuie să luăm în considerare şi alte aspecte. Are nevoie firma mea sau brandul meu de conţinut video? Video-marketingul poate să asigure un ROI comparativ cu alte eforturi de marketing?
Video-marketingul atrage atenţia. De asemenea, poate cauza foarte ușor sentimente. Un conţinut video interesant, unic şi de calitate înaltă va provoca emoţii puternice în publicul ţintă. Vom analiza trăirile şi emoţiile pe care video-marketingul le provoacă cel mai frecvent.
Clipurile video online au mare avantaj în comparație cu alte activități de marketing. Când în clipul video apar oameni reali, câştigăm încrederea cumpărătorilor, iar într-un mediu în care concurenţa nu a reușit încă acest lucru, oferă un mare avantaj. Exemple bune de comunicare prin reclamele video sunt brandul Coca-Cola cu noua sa campanie „Taste the feeling” sau apa DORNA cu campania „Natura eşti tu”. Aceste materiale video comunică valori solide care cauzează în cumpărători un sentiment de apropiere, legătură şi încredere în brand.
Dacă vreţi să stimulaţi curiozitatea potențialului public țintă, încercaţi să transmiteți conținutul prin clipuri video mai scurte. Aceasta este o tactică de marketing de efect dacă vreţi să obţineţi conversii sub formă de abonament. Încheiați întotdeauna clipurile video cu un teaser referitor la următorul clip video sau cu un apel la acţiune prin accesarea linkului care duce la site pentru mai multe detalii.
Când un potenţial client decide să cumpere un produs sau serviciu, de obicei cere recomandări de la alţi cumpărători. Dacă aveţi un text şi o declaraţie cu fotografie, nume şi loc, cumpărătorii vor fi doar pe jumătate convinşi. Dacă aveţi o declaraţie video, atunci aceştia se pot identifica cu acea altă persoană, iar acest lucru eradichează cu uşurinţă neîncrederea.
Majoritatea conţinuturilor care devin virale şi sunt populare pe internet şi reţelele de socializare sunt videouri. Videoul este distractiv de urmărit, iar unele dintre ele pot fi foarte creative (de exemplu un video animat, clipuri comice cu bebeluşi sau cu pisici). Căutaţi un concept care se referă la nişa dvs. şi daţi-i viaţă printr-un amestec de creativitate şi umor. Aceasta este reţeta perfectă pentru a creşte numărul fanilor brandului. Acest tip de video nu e uşor de făcut deoarece solicită multă conceptualizare şi profesionalism. Dar dacă sunteţi capabil să faceţi un video bun, vă veți detașa uşor de concurenţă şi veți atrage potenţialii cumpărători.
Din 600 de profesionişti de marketing anchetaţi, 93% au declarat că au folosit video-marketingul în 2015. Şi 82% dintre aceştia spun că l-au folosit în mod eficient cu rezultate excelente, adică a devenit viral. YouTube a declarat că acum utilizatorii uploadează 48 de ore de conţinut video în fiecare minut şi că site-ul are mai mult de 3 miliarde de vizualizări zilnic.
Atenţia utilizatorului de internet se reduce în fiecare an în ceea ce privește majoritatea tipurilor de conţinut de pe internet. Videoul este singurul tip de conţinut digital care a înregistrat o creştere, în timp ce lungimea clipurilor video continuă să se reducă. De asemenea, se urmărește acțiunea din video, în timp ce nu se suprasolicită ochii citind textul, în special pe tabletă sau telefonul mobil.
În ultimii doi ani timpul petrecut vizualizând conţinuturi video s-a dublat pe telefoanele mobile şi triplat pe tablete. Aplicaţiile mobile de chat, precum Facebook Messenger şi WhatsApp, atrag în continuare atenţia oamenilor şi îşi măresc propriile baze de utilizatori. 50 de miliarde de mesaje au fost trimise în 2015 şi în marea lor majoritate au fost în format video.
Clipurile video care relatează poveşti legate de brand cu persoane reale sau prin animaţii devin extrem de populare. Acest tip de idee se folosește pentru promovarea produselor şi a serviciilor, deoarece clipurile video sunt scurte, distractive şi transmit mesajul de marketing într-un mod unic.
Simpla mențiune a cuvântului video în titlul email-ului creşte numărul de clicuri cu 13%!
Câteva dintre cele mai populare formate video care devin virale sau cresc vizibilitatea brandului sunt:
În cadrul programului E-Business & Internet Marketing veţi dobândi toate cunoştinţele şi abilităţile necesare din domeniul media online şi veți învăța cum să aplicaţi video-marketingul în cel mai bun mod. După absolvirea acestui program, în programul Design and Multimedia aveţi la dispoziţie cursuri suplimentare de design în care veţi învăţa cum să creaţi şi să modificaţi singuri orice conţinut video.
Cursul microsoft project, cursul e-business, cursul brandingul sunt doar unele dintre cursurile pe care le puteți frecventa în cadrul acestor programe.
Copyright © LINK Academy. Toate drepturile rezervate. Confidenţialitate.
Comentariu