Avantajele învăţământului la distanţă
Principalele avantaje ale învățământului la distanță, pentru studenţi
Studenții beneficiază de următoarele avantaje:
- Reducerea costurilor legate de chirie sau de şederea în localitatea unde studiază. Posibilitatea de a alege o programă de studiu a unei școli dintr-o altă localitate, fără a fi nevoie de relocare pentru a urma cursurile respective.
- Alegerea unei şcoli în afara graniţelor ţării.
- Posibilitatea de a lucra în timpul studiilor, indiferent de localitatea unde studiază.
- Depășirea problemei incapacitatății de a participa la prelegeri tradiţionale, din cauza unei probleme fizice permanente sau temporare, ori din cauza unor anumite afecțiuni.
- Auto-organizarea timpului de studiu (motivaţie crescută, planificarea timpului şi capacitatea de analiză şi sinteză a conţinuturilor predate).
Învăţământul la distanţă are următoarele avantaje faţă de abordarea clasică, "tradiţională" a învăţării:
- Oferă posibilitatea învăţării continue (Lifelong learning) şi dezvoltarea profesională.
- Elevii învaţă în mod independent, în ritmul lor, în locul şi timpul pe care ei îl aleg. La dispoziţia acestora stă un număr mare de discipline oferite de diferite instituţii sau persoane fizice - profesori.
- Ritmul propriu - studenţii citesc materialele de învăţat în pasul pe care ei îl aleg şi ori de câte ori doresc.
- Locul de învăţare este liber ales - depinde de mijlocul utilizat pentru distribuirea materialelor de învăţat (învăţarea la locul de muncă, acasă ...).
- Oferta de teme pe care nu le oferă cursurile / programele din această regiune - elevii găsesc şi participă la programele care îi interesează, chiar dacă acestea nu sunt oferite de către instituţii de învăţământ sau de afaceri din localitatea în care stau sau lucrează.
- Posibilitatea de a participa la programe de cea mai ridicată calitate şi prestigiu– elevul poate “participa” măcar la unele cursuri oferite de instituţii de calitate sau ţinute de specialişti, fără să fie nevoiţi să plece din localitatea unde trăiesc.
- Alegerea modalităţii de învăţare – învăţarea activă sau pasivă, nivele diferite de interacţiune: “clasice” materiale scrise pe lângă notiţele proprii, simulări interactive, discuţii cu alţi cursanţi (e-mail, teleconferinţe,...), mai multe componente multimedia - grafica, animaţii, sunet...
- Încercarea practică a diferitelor tehnologii – se pot dobândi nu numai informaţii despre ceea ce se învaţă, ci şi cunoştinţe suplimentare şi abilităţi legate de utilizarea diferitelor tehnologii, cursantul având posibilitatea a atinge şi menține nivelul de “pregătire pentru secolul XXI”.
- Învăţarea independentă şi interacţiune – şi profesorii învaţă de la cursanţii care caută individual noi surse de informare.
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2025/26 este deschisă.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te