Tendinţele
Dezvoltarea Distance Learning-ului în lume a atins azi punctul culminant. Un număr mare de instituţii academice de renume mondial, în programul lor de studiu, ca o alegere obligatorie a metodelor moderne de educaţie, utilizează această categorie de învăţare ca programe serios organizate, care sunt caracterizate de un număr mare de participanţi (date pentru 2003, în conformitate cu Asociaţia americană pentru învăţământul la distanţă, indică aproximativ 3 milioane de studenţi care aplică, în educaţia lor, una din formele de învăţământ la distanţă).
Menţionăm doar câteva dintre principalele instituţii care aplică în activitatea lor de educaţie învăţământul la distanţă: în SUA - National Technological University, Vestern Governors University, University of Phoenix, California Distant Learning Program, Columbia Network for Engineering Education, în Europa - The International Council for Open and Distance Education – Oslo, United Kingdom Open University, Virtual University Enterprises, University for Industry ş.a.m.d..
În Europa sunt cunoscute iniţiativele de dezvoltare a Distance Learning-ului, care se fac cunoscute, în primul rând, prin European Distance and E-learning Network (al cărei membru este şi Link Group) şi European association of Distance Education Teaching Universities. Open University din Marea Britanie a stabilit anumite standarde pentru acest tip de model de educaţie după care sunt organizate instituţiile care aplică Distance Learning-ul în Spania, Germania, Olanda şi Portugalia.
Comisia Europeană, în documentle sale (e-learning Action Plan 2004-2006), sprijină cu fermitate dezvoltarea învăţământului la distanţă şi a e-learning-ului în toate statele membre ale UE. Comisia Europeană a elaborat un plan clar pentru sfârşitul anului 2005, în toate statele membre UE, să se ofere studenţilor în universităţi Distance Learning-ul şi e-learning-ul. Ca şi multe alte documente de programare, cum ar fi eEurope +, eEurope 2005, Information Society ş.a.m.d., şi Rezoluţia Consiliului European oferă acestui tip de educaţie o prioritate importantă în continuarea dezvoltării educaţiei în UE.
Introducerea învăţământului la distanţă poate fi văzută ca o dezvoltare evolutivă a noii metode de educaţie. Învăţământul la distanţă adică Distance Learning-ul, este în acelaşi timp şi un instrument şi o provocare în îmbunătăţirea şi promovarea procesului nostru de învăţare, fiind o bază pentru modalităţile mai noi şi mai bune de gestionare a cunoştinţelor. Introducerea intensivă de tehnologii formaţionale în procesele de învăţământ a devenit o prioritate a instituţiilor moderne de învăţământ superior din întreaga lume.
Ni se pare că a sosit momentul să se introducă în România, într-un mod responsabil, Distance Learning-ul ca o nouă metodă de educaţie. În timpul pregătirilor de introducere a acestui stil de educaţie, LINK group-ul a ţinut cont de recomandările şi experienţa principalelor instituţii şi organizaţii internaţionale care prevăd standarde specifice şi sisteme de asigurare a calităţii în învăţământul la distanţă.
Aceste standarde reglementează elementele de proces şi de organizare a învăţământului la distanţă, obiectivele acestuia fiind: organizarea, responsabilitatea şi controlul, sistemul de sprijin, identificarea nevoilor, scopurile educaţionale şi rezultatele, planificarea, recrutarea şi instruirea personalului, conţinutul cursurilor, metode şi instrucţiuni în procedurile de acces, publicitatea, condiţiile de studiu, ş.a.m.d.
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te