Cum să devii antreprenor

Ca să faceți într-adevăr ce vă place, așa cum credeți că trebuie, cea mai bună soluție este să fiți independent. Cu alte cuvinte, trebuie să deveniți antreprenor. 

Cum să devii antreprenor

Pe lângă cunoștințele din domeniul în care vreți să activați, trebuie să știți mai bine ce este antreprenoriatul și cum să deschideți o firmă. Pe scurt, a fi antreprenor înseamnă că sunteți independent într-un anumit domeniu de afaceri, cu obligația de a plăti impozitul. Mulți experți, pe lângă jobul sigur într-o companie IT, vor să ia deciziile pe cont propriu. Astfel vă deschideți ușa carierei de freelance.

Înainte de deschiderea firmei, trebuie să decideți ce vreți să faceți. De asemenea, o bună idee este să aibă un plan de afaceri bun și cunoștințe foarte bune din acest domeniu. A fi antreprenor, în multe cazuri, înseamnă că veți lucra singur în primul rând. 

În anumite cazuri, veți face parte din echipa care este alcătuită din freelanceri din întreaga lume. Totul depinde de orientarea carierei, adică cât de independent veți fi. Și, în cele din urmă, cum să devii antreprenor? Pentru început, trebuie să știți ce vreți să faceți și să fiți decisiv în aplicarea ideii. Acesta este primul pas către o carieră antreprenorială de succes. 

Ce trebuie să știe fiecare antreprenor 

Fiecare antreprenor trebuie să cunoască foarte bine domeniul în care vrea să activeze. Asta înseamnă că dacă vreți să vă ocupați de programare, nu vă puteți permite luxul de a nu fi expert în domeniul dat. Într-adevăr, cunoștințele sunt o prioritate absolută dacă vreți să fiți un antreprenor de succes. Totuși, acest lucru nu va fi suficient. Pentru succes trebuie să analizați în detaliu piața de care vreți să vă ocupați. Astfel, nu ne referim numai la cererea și oferta anumitor profesii sau produse, ci și la posibilitățile obiective pentru câștig. În acord cu asta, la final este mai ușor să se ia o decizie cu privire la ce veți face concret. 

Avantajul activității antreprenoriale față de jobul clasic este că aveți libertate deplină să vă organizați jobul. Nu o să vă dea nimeni instrucțiuni sau să vă ceară anumite rezultate, în afară de voi. De priceperea și luarea deciziilor de afaceri corecte va depinde și câștigul. 

Desigur, ca antreprenor, nu trebuie să schimbați lumea cu soluții revoluționare. Pentru început, este suficient să vă începeți afacerea și să aveți clienți permanenți. După cum am spus, în general, ca antreprenor, veți fi singurul angajat în propria firmă. Asta înseamnă că nu veți face doar munca de specialitate, ci va trebui să vă familiarizați și cu modalitatea de funcționare a unei companii. 

Drepturile și obligațiile antreprenorului 

Când vorbim despre antreprenori, există câteva tipuri, iar diferența constă, în primul rând, în modul de impozitare. Asta înseamnă că puteți fi impozitat paușal sau să plătiți impozitul în funcție de afacere. Ambele cazuri au avantaje și dezavantaje. Decizia dacă veți plăti paușal depinde de veniturile planificate, dar și de domeniul de activitate planificat. 

De fapt, anumite activități nu intră în impozitarea paușală. Din fericire, practic, aproape toate joburile din domeniul IT intră în impozitare paușală. 

Cum devii antreprenor

Cum să devii antreprenor?

Deschiderea unei firme este pasul final în proces. Asta înseamnă că ați decis domeniul de activitate, precum și că dețineți cunoștințe necesare pentru domeniul dorit. Acum urmează procesul de înființare a firmei. În primul rând trebuie să găsiți un nume pentru firmă. Numele trebuie să conțină: numele și prenumele vostru, descrierea domeniului ales și sediul.

Imediat trebuie subliniat că nu trebuie să vă înregistrați firma la adresa de domiciliu. Mai mult, o puteți înregistra în alt oraș. Cineva face acest lucru tocmai pentru a reduce costurile de afacere, deoarece valoarea impozitului depinde și de oraș (chiar și de județ) unde este înregistrată firma. Suplimentar, în denumirea firmei puteți pune și numele de afaceri (de exemplu, Microsoft), dar nu este necesar. 

Documentație necesară pentru deschiderea firmei 

Prin îmbunătățirea sistemului și introducerea metodelor moderne de muncă se poate să deveniți antreprenor și în mod electronic. Deși crearea certificatului pare o obligație suplimentară, această etapă vă va ușura suplimentar procesul de înregistrare.

Indiferent de modul de înregistrare ales, trebuie să se completeze cererea de înregistrare privind fondarea unui antreprenor. Aici veți trece datele personale, veți alege domeniul de activitate, veți introduce numele dorit al firmei, veți stabili reprezentanții etc. 

Astfel ați finalizat procesul de înregistrare și ați devenit oficial antreprenor. Acum sunteți pregătit pentru această parte interesantă, adică o afacere de succes. Acum totul depinde de voi, de cunoștințele voastre și de creativitate. Succes!

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te