Cursul Graphic Design Projects
Cursul Graphic Design Projects a fost creat pentru a vă oferi cunoștințele necesare referitoare la designul ambalajului. La aceste cunoștințe veți ajunge cunoscând istoria ambalajului și motivele pentru care s-a folosit cândva și de ce se folosește acum. Pe lângă acestea, veți afla ce materiale se folosesc în realizarea ambalajului, apoi vă vor fi prezentate în detaliu reguli care vă vor fi de mare ajutor la proiectarea ambalajului, la proiectarea grafică a unei etichete etc.
Cunoștințele practice și teoretice dobândite la acest curs vor fi foarte importante pentru viitoarea voastră carieră, în primul rând, deoarece identitatea corporativă definește un aspect specific, unic după posibilități, a unui anumit brand, firmă, proiect etc.
Datorită progresului tehnologiilor moderne, identitatea corporativă menționată nu se mai aplică doar pe produse grafice, ci se extinde tot mai mult și în lumea digitală, mai exact pe internet, televiziune și diferite aplicații pentru tot mai multe dispozitive.
Materia din acest curs va fi orientată mai mult pe produse grafice, dar veți avea posibilitatea și de a auzi recomandări utile referitoare la legăturile lor cu conținutul web, deoarece astăzi nu se poate imagina succesul unui brand fără a fi prezent pe internet. Cursul Visual Design Projects and Packaging, împreună cu celelalte cursuri din cadrul programului la care vă școlarizați, vă va oferi cunoștințe necesare pentru a începe o carieră de succes de design grafic.
Sunteţi interesat de acest curs? | Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Print & Graphic Design. |
Cursul Graphic Design Projects – descriere și scopuri
În cadrul cursului Graphic Design Projects, pe care îl puteți frecventa online sau tradițional – în clasă, care face parte din cursurile corelate, vi se vor prezenta toate proiectele grafice necesare care se realizează cel mai des în practică.
Folosind diferite programe veți avea posibilitatea ca, în afară de realizarea proiectelor grafice, să asimilați și tehnicile fundamentale de tipar care se folosesc cel mai des, precum și să învățați ce aplicații software și tehnologii de tipar vă vor ajuta să obțineți cele mai eficiente rezultate.
Pentru a parcurge acest curs fără probleme, trebuie să aveți cunoștințe de bază despre identitatea corporativă și cunoștințe de operare în programele Adobe Photoshop, Illustrator și InDesign. Toate competențele menționate le veți putea asimila în cadrul școlarizării la LINK Academy, la cursurile care preced cursul Graphic Design Projects.
Materia acestui curs este împărțită în 4 module. Astfel, la începutul cursului vor fi cele mai ușoare lecții, apoi cele mai complexe. Fiecare lecție este creată în așa fel încât să vă pregătească și să vă introducă în materia lecției următoare pentru a putea participa la prelegeri fără probleme.
Primul modul se va ocupa cu identitatea corporativă și cu proiectele grafice, precum și cu prezentarea diverselor tipuri de tipar și materiale. Deja în următorul modul vă veți familiariza cu designul materialului de birou, apoi cu designul materialului de publicitate. În ultimul modul veți învăța să creați anunțuri pentru ziar și internet și vă veți familiariza cu designul publicațiilor în ansamblu.
Scopul acestui curs este de a dobândi experiență practică în crearea diferitor produse grafice: de la cărți de vizită, pliante și ambalaje până la publicații precum cărți și reviste. La curs veți avea ocazia de a vă familiariza cu un șir de exemple practice care vă vor ajuta să asimilați competențele necesare pentru a crea singuri diferite proiecte grafice. După asimilarea procedurilor, tehnologiilor și obiceiurilor din industria grafică, veți fi pregătiți să prezentați proiecte grafice prin comunicare cu alți ofertanți de servicii.
Cursul Graphic Design Projects vă va răspunde la întrebările:
1. Ce reprezintă cursul Graphic Design Projects?
Graphic Design Projects reprezintă unul dintre cursurile-cheie din cadrul departamentului Print Design. În acest curs, cursanții se vor familiariza cu proiecte grafice, care se fac cel mai des în practică. Prin intermediul a cinci module, cu o bază teoretică corespunzătoare și un număr mare de exemple practice, cursanții vor avea ocazia unică să dobândească competențe și experiență în realizarea diferitor proiecte grafice.
Cu alte cuvinte, se vor familiariza cu realizarea proiectelor care se fac cel mai des în designul grafic. Pe lângă realizarea proiectelor grafice, folosind un anumit software, cursanții vor avea posibilitatea de a dobândi cunoștințe de bază privind tehnicile și tehnologiile de tipar folosite cel mai des și vor afla ce aplicație software și ce tehnologie de tipar să folosească pentru a ajunge la rezultatul dorit.
2. Ce presupune tiparul?
Tiparul se poate observa ca procese, tehnologii, proceduri și tehnici cu ajutorul cărora o anumită figură (design) se transferă unei baze (material). De-a lungul timpului, odată cu dezvoltarea științei, tehnicii și a tehnologiei, au fost create mai multe tehnici de tipar, care și astăzi se dezvoltă și se schimbă. Acele tehnici de tipar care au fost de actualitate în urmă cu 5 ani, astăzi sunt învechite.
Unele, fiind depășite, nu se mai folosesc sau se folosesc mai mult din motive istorice sau artistice, deoarece au fost înlocuite de alte tehnici mai eficiente și acceptabile din punct de vedere economic. Deși se pare că era digitalizării stopează utilizarea tiparului, acest lucru este departe de adevăr. Mai mult, tehnologiile digitale au deschis ușa către noi tipuri de tipar, care înainte nu au fost posibile, așadar, putem vorbi despre o expansiune a tiparului.
3. Ce este tiparul digital?
În principiu, tiparul digital este fiecare tehnică de tipar care lasă o urmă pe bază (material) în mod direct din calculator, fără clișee. Privind utilizarea calculatorului în general în aproape fiecare sferă a vieții, sunt tot mai multe tehnici care merg către ideea ca designul de pe ecran să se transmită direct pe bază. Din cauza lipsei clișeului, care aproape că elimină costurile inițiale, tiparul digital s-a dovedit a fi foarte convenabil pentru tipărirea tirajelor mici și pentru un tipar individual.
În general, după tehnologia tiparului, tiparul digital se poate clasifica în: laser, LED, cu jet de cerneală, cu tăiere, cu gravare, dye sublimation. Pe de altă parte, în funcție de scop, se poate clasifica în: de acasă (și firme mici), de birou, industrial.
4. Ce este tiparul ofset?
Tiparul off-set este cel mai popular tipar pentru tiparul în masă pe hârtie. Cu el se tipăresc: ziare, cărți, postere, memorandumuri, cărți de vizită, ambalaje din carton etc. Și-a câștigat popularitatea datorită vitezei tiparului și a costurilor relativ mici.
Tiparul off-set face parte din așa-numitul tipar plat, deoarece este figura care se imprimă la aceeași înălțime cu clișeul. O altă caracteristică a acestui tip de tipar este că figura nu se imprimă pe hârtie direct de pe clișeu, ci există un mediu transmisibil de unde se face imprimarea. De aceea, acest tip de tipar se numește off-set, care arată acest pas suplimentar în procesul de imprimare.
5. Ce este o tipografie?
Tipografia implică o organizație profesională (companie, magazin de artizanat…), care se ocupă cu imprimarea culorii pe diferite materiale și elaborarea diferitor produse din cadrul procesului (ambalaj, material publicitar, carte, ziar, revistă…). În funcție de tipul produsului pe care îl fac, tipografiile se deosebesc după: tehnologia tiparului, dimensiune, numărul de angajați și organizarea internă. În zilele noastre, tipografiile digitale sunt tot mai prezente.
De la xeroxuri la colțul străzii, până la cele mari, de dimensiuni industriale se poate spune, tipografiile digitale sunt aici pentru a permite tiparul pe diferite materiale și forme care nu erau posibile în urmă cu un deceniu sau două. Pe lângă serviciile tipografiilor, acestea realizează și multe alte servicii care ajută la realizarea produsului final: plasticarea, legarea, crearea ambalajului, tăierea, îndoirea, editarea și combinarea mai multor materiale pentru a crea o reclamă, plasarea materialelor tipărite pe mașini și alte obiecte.
6. Ce este important de știut la procesul de tipar?
Când vine vorba despre designul materialului tipărit, întotdeauna trebuie să se știe cu ce tehnică se va imprima. Cunoașterea procesului de tipar este esențială pentru designul materialului tipărit. Cu cât designerul cunoaște mai bine procesele de tipar, cu atât îi va fi mai ușor să realizeze un design care va putea într-adevăr să se tipărească, precum și să estimeze timpul necesar și prețul de realizare a proiectului.
În acest sens, un designer ar trebui să facă următoarele: să se familiarizeze cu bazele diferitelor tehnici ale tiparului prin literatura de specialitate tipărită și online; să viziteze tipografiile în care se tipăresc proiectele la care se lucrează și să se familiarizeze cu procesele. Tipografii sunt bucuroși să le prezinte designerilor fazele critice pentru realizarea cu succes a proiectului; să facă schimb de experiență cu alți designeri, precum și cu tipografii și cu alți angajați grafici (cei care leagă cărțile, producători de clișee etc.).
7. Ce reprezintă pregătirea pentru tipar?
În funcție de tipul de tipar, proiectul de design trebuie să fie pregătit pentru tipar. La multe tehnici este suficient ca din software-ul folosit să se salveze/exporte designul în înregistrare PDF și mai târziu din el se vor obține informații corespunzătoare pentru tipar.
Când un designer nu este sigur cum să pregătească ceva pentru tipar, indiferent că se întâlnește prima dată un o astfel de sarcină, face pentru prima oară o astfel de treabă cu o anumită tipografie sau există parametri care depind de tipul și de grosimea materialului pe care se tipărește, este foarte bine să discute cu angajații din tipografie despre cum să-și pregătească designul cel mai bine și cel mai adecvat pentru tipar.
Planul și programa cursului:
1. Introducere în proiecte grafice
- Ce este identitatea corporativă și cum se aplică prin proiecte grafice
- Familiarizarea cursanților cu tipurile de tipar și cu materialele
- Colaborarea cu tipografiile. Importanța tipografiei ca finalizator al unui proiect grafic
2. Designul materialelor de birou
- Cărți de vizită, cărți ID, mărci pentru mărfuri
- Ce este un memorandum și de ce este un element foarte important pentru identitatea corporativă
- Familiarizarea cursanților cu diferite tipuri de plicuri
- Tipărirea pe produse finite
3. Designul materialului de publicitate
- Tipul și scopurile pliantelor și familiarizarea cu designul lor
- Designul formatelor mari
- Designul de ambalaj
4. Designul proiectelor de publicitate
- Crearea anunțurilor pentru ziar și internet
- Broșuri și cărți. Prezentarea procesului de proiectare și de elaborare a copertelor
- Ziare și reviste
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te