Cursul Programming HTML5 with JavaScript and CSS3
Internetul este omniprezent și deja de mult timp nu putem funcționa fără el. Rețeaua globală leagă toate dispozitivele electronice inteligente, în timp ce toate informațiile necesare le căutăm și le obținem cu ajutorul site-urilor. Din acest motiv rolul programării web se dezvoltă repede, iar în conformitate cu acesta crește și nevoia de personal calificat. Experții web pot conta pe o carieră sigură cu un salariu excelent, lucrând într-un domeniu care doar va crește.
Începeți să descoperiți lumea din spatele paginilor de internet pe care le folosim zilnic. Familiarizați-vă cu bazele funcționării limbajului HTML5 modern. Completați-vă cunoștințele asimilând limbajul CSS pentru a da stil documentelor voastre HTML.
Pentru a deveni un expert, în primul rând trebuie să cunoașteți bazele programării web prin intermediul cursului Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3. Învățați să folosiți limbajul HTML pentru a învăța să afișați un text, să întocmiți liste și să folosiți hyperlinkuri pentru a vă deplasa prin paginile site-ului.
Pentru structurarea datelor aplicațiilor se folosește tehnologia, respectiv limbajul HTML. CSS descrie, respectiv editează aspectul și formatarea tuturor elementelor într-un document HTML. JavaScript este un limbaj de programare pentru crearea logicii aplicațiilor HTML. HTML, CSS și JavaScript sunt cele mai cunoscute limbaje ale tehnologiilor care sunt elemente constructive ale web-ului. Codul de program al limbajelor HTML, CSS și JavaScript se poate scrie în orice editor de text.
Sunteţi interesat de acest curs? | Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Microsoft Development Program, Microsoft Development (pentru Android și iOS) şi Android Mobile Development. |
Descrierea și scopul cursului Programming HTML5 with JavaScript and CSS3
În cadrul cursului Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3, pe care îl puteți frecventa online sau tradițional, în clasă, dar care face parte din programe însoțitoare, vă veți familiariza cu toate detaliile necesare pentru programarea web.
Cursul Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3 se ocupă cu tehnologiile HTML5, CSS3 și JavaScript. Astfel, cursul este împărțit în trei unități logice și cursantul este introdus treptat în lumea tehnologiilor care sunt baza web-ului modern. Cursul abordează tehnologiile HTML5, CSS3 și JavaScript, care sunt baza pentru dezvoltarea aplicațiilor Web și Store Microsoft. Astfel, veți învăța cum să implementați și să manipulați structura unui document HTML și obiectele sale.
Cursul prezintă și cum se poate folosi limbajul CSS pentru selectarea și stilizarea elementelor, dar și pentru crearea interfeței utilizator animate și adaptabile. La final, cursul abordează și bazele limbajului JavaScript, și utilizarea sa pentru manipularea structurii și a datelor documentului HTML.
Primul modul al cursului este dedicat limbajului descriptiv pentru crearea documentelor HTML. Acesta acoperă toate tehnicile relevante pentru structurarea corectă a datelor în cadrul unui document HTML.
Al doilea modul al cursului este dedicat stilizării documentelor HTML folosind limbajul CSS. În exemple practice vă veți familiariza cu tehnici eficiente pentru stilizarea documentelor, cu care veți învăța să creați pagini web utilizabile și atractive.
Ultimul, al treilea modul, este dedicat limbajului de programare JavaScript, care îi oferă posibilitatea documentului HTML să devină interactiv. Nu toate tehnologiile abordate în curs sunt limitate exclusiv la web, ci, în ultimul timp, se folosesc tot mai mult și pentru construirea diferitor tipuri de aplicații. În felul acesta obțineți o prezentare generală a funcționării tehnologiilor pentru construirea unui spectru larg de aplicații.
Planul și programa cursului Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3 cuprinde: introducere în HTML, structura și stilizarea documentului HTML, introducere în JavaScript, controlul fluxului de execuție a codului JavaScript, funcții și obiecte JavaScript, manipularea structurii, stilizării și datelor folosind JS și jQuery.
Cursul necesită cunoștințe de operare pe calculator. Se recomandă și experiență de lucru într-un limbaj de programare.
Cursul Programming HTML5 with JavaScript and CSS3 vă va răspunde la întrebări
1. La ce folosesc tehnologiile HTML, CSS și JavaScript?
Aceste trei tehnologii foarte interesante, HTML, CSS și JavaScript, se leagă în primul rând de dezvoltarea aplicațiilor web, dar utilizarea lor nu e limitată la dezvoltarea exclusiv a acestui tip de aplicații. Astfel, tehnologiile menționate se folosesc pentru dezvoltarea aplicațiilor Windows Store, a aplicațiilor pentru telefoane inteligente și dispozitive portabile, a diferitor framework-uri pentru automatizare și testare, chiar și pentru controlul microcontrolerului și programarea nivelului inferior.
Indiferent de tipul de aplicații care se dezvoltă, tehnologiile HTML, CSS și JavaScript au propriile scopuri clar definite și se folosesc pentru soluționarea diferitor probleme. Astfel, HTML se folosește pentru crearea structurii, CSS pentru definirea prezentării, iar JavaScript pentru crearea logicii.
2. Ce este HTML și la ce se folosește?
Datele sunt principalele elemente constructive manipulate de fiecare aplicație. Prelucrarea, prezentarea și salvarea datelor sunt principalele operații aplicate de fiecare aplicație, indiferent de tipul ei. Desigur, diferite aplicații manipulează date de diferit tip. Astfel, se poate concluziona că manipularea datelor este rolul primar al oricărei aplicații. În fiecare aplicație sunt prezente unele date care trebuie servite utilizatorului într-un mod clar și organizat.
Pentru structurarea datelor aplicațiilor se folosește tehnologia, respectiv limbajul HTML.
Limbajul HTML funcționează în așa fel încât structurează datele folosind semnele de marcare. Rolul lui este descoperit și de către numele conținut în abrevierea HTML – HyperText Markup Language. Cu alte cuvinte, este vorba de limbajul pentru marcarea textului.
3. Cum structurează HTML datele?
Folosind HTML, structura documentului se poate defini în mod simplu, dar poate și să ofere semnificații specifice diferitor date într-un astfel de document. Documentul în care datele sunt marcate cu semne HTML se numește document HTML. Baza HTML-ului este formată din diverse semne cu care se marchează datele. Când se spune că cineva cunoaște HTML, de fapt se referă la faptul că acel cineva cunoaște diverse markere cu care se marchează datele într-un document HTML.
Semnele pentru marcare într-un document HTML nu sunt destinate operatorilor umani. Oamenii sunt capabili să distingă doar diverse părți ale unui document. Semnele HTML sunt destinate produselor software speciale, programelor care randează conținutul documentului HTML. Pentru ei, semnele în cadrul documentului HTML sunt mai mult decât importante, deoarece în acest fel se stabilește semnificația semantică a conținutului documentului.
4. Ce este CSS?
CSS (Cascading Style Sheets) este o altă tehnologie strâns legată de HTML. La fel cum HTML se folosește pentru definirea structurii documentului, CSS definește prezentarea, respectiv aspectul documentului care va fi prezentat utilizatorului.
CSS descrie, respectiv editează aspectul și formatarea tuturor elementelor într-un document HTML. Astfel, creând descrierea CSS se stilizează elementele HTML și din alte documente. Spunem și din alte documente, deoarece CSS nu este strict limitat la stilizarea HTML.
Putem spune că HTML și CSS nu pot unul fără altul. În timp ce structurile HTML ale documentului creează elementele paginilor, CSS stilizează aceleași elemente și le editează pentru a obține forma și funcția dorite. Fără CSS, site-urile moderne ar arăta foarte simplu și nu ar putea să se folosească într-un mod adecvat.
5. Există versiuni de limbaje HTML și CSS? Care este versiunea actuală?
Momentan, versiunile actuale care sunt recomandate pentru uz sunt HTML5 și CSS3. Acestea au apărut ca rezultat al dezvoltării pe termen lung și deseori în urma întâmplărilor turbulente din comunitatea IT.
Deși nu este descendentul lui direct, HTML5 l-a înlocuit pe xHTML1 temporar, care s-a folosit până în urmă cu câțiva ani. Modul de marcare este destul de specific, dar acesta își are propriile motive, despre care se discută în curs. CSS3 este descendentul lui CSS2.1. Astăzi putem spune că HTML5 și CSS sunt acceptate în totalitate și că toate site-urile trebuie create cu ajutorul acestor versiuni, în timp ce înainte au fost probleme în perioada de tranziție, cel mai mult din cauza incompatibilității cu browserele.
6. Ce este JavaScript?
JavaScript este un limbaj de programare pentru crearea logicii aplicațiilor HTML. Ce înseamnă acest lucru? Datele sunt structurate și prezentate cu documentul HTML. Acest document este stilizat folosind CSS. Astfel, utilizatorul poate să vadă pagina HTML formatată, în care datele sunt prezentate într-un mod inteligibil. Dacă utilizatorului trebuie să i se permită și o interactivitate, atunci intră în scenă JavaScript.
Tehnologiile HTML și CSS, nu se pot numi de limbaje de programare, ci exclusiv descriptive. HTML descrie structura, iar CSS stilizarea datelor. Pe de altă parte, JavaScript este un limbaj de programare, cel mai cunoscut după utilizare ca limbaj de scripting pentru paginile sale web. Codul sursă scris cu limbajul JavaScript este interpretat de către browser, așadar, în acest fel se aplică execuția logicii sale.
7. La ce se folosesc HTML, CSS și JavaScript?
HTML, CSS și JavaScript se pot folosi pentru crearea aplicațiilor de diverse tipuri. Cu siguranță sunt mai cunoscute ca tehnologii care sunt elemente constructive ale web-ului. Toate paginile de pe internet sunt create cu ajutorul lor. Deși probabil că se poate găsi câte o pagină web care nu folosește JavaScript sau CSS, aproape sigur nu există vreo pagină web care să nu structureze datele cu HTML. Deci, aceste tehnologii sunt folosite pentru dezvoltarea aproape a fiecărui site modern.
O altă utilizare importantă a acestor tehnologii este dezvoltarea aplicațiilor pentru dispozitive mobile. Odată cu apariția lui Windows 8, Microsoft a creat un tip nou de aplicații desktop transmisibile folosind HTML și JavaScript. În ultima vreme, JavaScript începe să se folosească și pentru programarea dispozitivelor hardware.
Planul și programa cursului
1. Introducere
- Introducere în programare folosind limbajele HTML5, CSS3 și JavaScript
2. Structura documentului HTML
- Introducere în HTML
- Text în HTML
- Linkuri
- Formulare
- Antetul documentului HTML
- Multimedia în documentele HTML
- Grafica 2D
- Gruparea elementelor
3. Stilizarea documentului HTML
- Introducere în CSS
- Selectori CSS de bază
- Selectori CSS avansați
- Stilizarea textului
- CSS Box Model
- Crearea layoutului
- Flexbox Layout
- Responsive design
- Transformările și tranzițiile CSS
4. Introducere în JavaScript
- Introducere în limbajul JavaScript
- Sintaxa limbajului JavaScript
- Variabile, tipuri de date și operatori
5. Controlul fluxului de execuție a codului JS
- Execuție condițională
- Bucle
- Prelucrarea excepțiilor
6. Funcții și obiecte JS
- Funcții
- Obiecte
7. Manipularea structurii, stilizării și datelor folosind JS
- Manipularea DOM-ului
- Evenimente
- Lucrul cu datele
8. jQuery
- Bazele jQuery
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te