Cursul Search Engine Optimization

Scopul principal al fiecărui site este să atragă cât mai mulţi vizitatori, iar una dintre cele mai eficiente tehnici care ajută la îmbunătăţirea vizibilităţii online şi totodată a vizibilităţii site-ului, este tocmai optimizarea, pe care o vom aborda în cadrul acestui curs SEO.

SEO, respectiv Search Engine Optimization, în traducere liberă înseamnă optimizarea site-urilor pentru browsere. Mai precis, SEO este procesul de îmbunătățire a conținutului pe site-ul vostru și în afara sa, cu scopul de a obține poziții cât mai bune în rezultatele căutării în browsere. 

Rolul important pe care îl are SEO a influențat faptul că experții care se ocupă de optimizarea site-ului devin foarte căutați pe piață. Abilitățile pe care le veți putea folosi pentru a ajuta browserul să înțeleagă cât mai bine conținutul unui site, nu doar că vă va ajuta să găsiți mai repede un job, ci vă va oferi și șansa unui câștig mai bun.  

Cunoștințele asimilate la cursul SEO, pe care îl puteți frecventa online sau tradițional – în clasă, vă vor oferi posibilitatea să definiți mentenanța site-ului și distribuția conținutului, pentru obținerea relevanței pe piață. Pe lângă asta, veți fi pregătiți și pentru formarea rețelei de legături de intrare și de ieșire, respectiv linkuri cu care veți asigura obținerea autorității și încrederii pe termen lung pentru site-ul la care lucrați. 

După cursul finalizat cu succes, veți fi pregătiți să creați singuri codul HTML al paginii și conținutul ei astfel încât site-ul să se claseze cât mai bine în rezultatele căutării în browsere. Pe lângă asta, veți dobândi și abilități cu care veți identifica date importante din analiza web și veți aplica numeroase activități pentru îmbunătățirea poziției și accesării site-ului, dar și pentru asigurarea achiziției mai mari în conformitate cu obiectivele definite.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: PPC & Digital Channels ManagerWeb Project Manager & Data Analyst şi Social Media Manager & Digital Marketing Planer.

Cursul SEO vă răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este SEO?

SEO, sau Search Engine Optimization, este procesul de generare a traficului care influențează numărul de accesări a site-urilor prin intermediul rezultatelor organice, naturale și gratuite ale căutării. Cele mai populare browsere, precum Google, Bing, Yahoo!, au rezultate organice de căutare, care se sortează și se prezintă pe baza relevanței. 

Cel mai simplu spus, SEO este optimizarea adecvată a diferitor tipuri de elemente de pe site pentru ca browserele, când se face scanarea, să poată să înțeleagă ce se află pe pagini și, în felul acesta, să le claseze în rezultatele căutării. Datorită tehnicilor SEO, conținutul optimizat, după căutarea cuvintelor-cheie, devine mai bine clasat în rezultatele căutării, ceea ce îmbunătățește în mod automat accesarea site-ului. 

2. Care sunt principalii factori SEO?

Optimizarea SEO face distincţia între factorii tehnici, on-page şi off-page. Diferenţa dintre aceştia constă în faptul că al doilea factor se referă la optimizarea paginilor site-ului (on-page), iar al treilea reprezintă optimizarea care are loc în afara paginilor site-ului (off-page), în timp ce SEO tehnic se referă la optimizarea aspectelor tehnice ale site-ului. 

Factorii on-page nu sunt complicați pentru optimizare, iar dacă respectăm regulile de bază, putem fi siguri că ne-am optimizat bine paginile.

Principalii factori SEO on-page:

  • Titlul paginii și meta descrierea
  • Taguri H
  • Taguri ALT pe imagini
  • Linkuri interne
  • Accesul la pagini web
  • Conținut de calitate, interesant și unicat
  • URL-uri formate adecvat
  • Utilizarea corectă a breadcrumbs-ului
  • Viteza de încărcare a site-ului
  • Optimizare pentru dispozitivele mobile
  • Pagini 404 configurate corect 

Factorii off-page se referă la acțiuni preluate în scopul promovării site-ului pe web (pe lângă publicitatea online).

Principalii factori SEO off-page:

  • Linkuri de pe alte site-uri care duc către site-ul nostru
  • Prezența și folosirea adecvată a rețelelor sociale
  • Postarea pe forumuri
  • Link baiting
  • Blog

3. Care este diferența dintre rezultatele organice și cele plătite ale căutării?

Rezultatele organice și plătite ale căutării sunt clasate în browser pe baza cuvintelor-cheie introduce în browser. Principala diferență este că, la rezultatele organice, rolul principal îl joacă optimizarea site-ului, respectiv a paginilor, care trebuie să fie în acord cu regulile și normele setate, bazate pe algoritmul care se actualizează cu regularitate și se îmbunătățește pentru ca în timpul căutării să obținem cele mai relevante rezultate de căutare. 

Pe de altă parte, rezultatele plătite apar în vârful rezultatelor căutării și, de asemenea, se bazează pe cuvintele introduse de utilizatori în momentul căutării, doar că agentul de publicitate are posibilitatea de a alege singur cuvântul și prețul pe care vrea să-l plătească pentru ca site-ul său (reclama) să se găsească printre cele mai bine clasate în rezultatele căutării. 

Cursul Search Engine Optimization

4. Există tehnici de optimizare SEO interzise?

Există și astfel de tehnici, numite Black Hat SEO. Acestea sunt tehnici agresive și strategii care se concentrează doar pe browsere, nu și pe factorul uman. Pur şi simplu, aceste tehnici ignoră instrucţiunile de bază şi regulile care trebuie respectate în optimizarea SEO şi, ca atare, produc mai rapid rezultate, iar site-ul are un ranking mai bun, însă dacă astfel de tehnici se folosesc pe termen lung, acestea sunt dăunătoare, deoarece astfel de site-uri sunt sancţionate şi declasate în rezultatele de căutare, iar de multe ori sunt complet blocate.

Unele dintre cele mai cunoscute și cele mai folosite tehnici Black Hat SEO sunt: adunarea cuvintelor-cheie, cuvinte-cheie invizibile, pagini de intrare, adăugarea cuvintelor-cheie irelevante etc.

5. Este SEO necesar?

A pune întrebarea dacă SEO este necesar este ca și cum ați întreba dacă în prezent aveți nevoie de un site. Nu ar fi greșit dacă am spune că dacă nu aveți un site, în special un site care nu este bine clasat, este ca și cum nu ați exista. Acest lucru este susținut de faptul că peste 75% din vizitatori nu accesează a doua pagină din rezultatele căutării.

În prezent, când majoritatea oamenilor aleg o activitate sau un serviciu, mai întâi se uită pe internet, abia apoi decid să cumpere sau să viziteze fizic magazinul, este suficient indicatorul că optimizarea SEO este necesară și că procesul trebuie abordat cu tactică și cu un plan bun.

6. Trebuie să știți codare sau un limbaj de programare?

Pentru a face faţă optimizării SEO nu este necesară cunoaşterea codului HTML sau a unui limbaj de programare, dar nici nu este necesar să ştiţi să scrieţi coduri. Desigur, cunoașterea codului HTML sau a programării în prezent vă poate ușura semnificativ munca, însă acesta nu este singurul lucru important.

Cel mai important este să aveți cunoștințe elementare despre cum funcționează site-urile în fundal, cum le citesc browserele și cum le văd, de ce se fac anumite modificări SEO pe paginile optimizate. Deci, nu trebuie să știți să scrieți coduri, dar trebuie să cunoașteți principiile de bază, iar cu timpul veți asimila și lucruri mai avansate legate de coduri.

7. De cât timp aveți nevoie ca să obțineți primele rezultate ale optimizării SEO?

Optimizarea SEO, dacă se face corect și după anumite reguli, este un proces pe termen lung și rezultatele nu pot fi vizibile după câteva zile. Există diferiți factori care influențează faptul că vom vedea primele rezultate după primele modificări făcute pe site sau după o perioadă mai lungă de timp. 

Unii dintre principalii factori care influențează viteza vizibilității rezultatului și procesul de optimizare sunt: care este concurența pentru cuvintele pe care vrem să le optimizăm, ce strategie SEO trebuie aleasă, dacă pe lângă optimizarea standard folosim și forme plătite de publicitate, ceea ce, de asemenea, influențează poziționarea site-ului. Oricum, dacă se abordează corect, optimizarea SEO este un proces pe termen lung și interesant care solicită muncă constantă și urmărirea trendurilor, având în vedere că algoritmii se îmbunătățesc constant și că lucrurile care sunt actuale în momentul de față poate nu vor mai fi valabile în viitor.

Planul și programa cursului:

1. Noțiunea de SEO, conceptul de muncă

  • Importanța SEO și subprocesele cuprinse
  • Cunoașterea istoriei și a modului de activitate a browserului
  • Ce este algoritmul browserului și cum funcționează
  • Definirea conceptului de căutare pe baza cuvintelor-cheie

2. On-page SEO

  • Cum sunt văzute paginile web de către browsere și cum funcționează on-page SEO
  • Familiarizarea cu noțiunile tehnice SEO
  • Probleme și obstacole pentru SEO

3. Off-page SEO

  • Linkurile și importanța lor pentru SEO
  • Familiarizarea cu procesul pentru construirea linkurilor – Link building
  • Cum să evaluați off-page SEO? 

4. Măsurarea performanței SEO

  • Influența vitezei site-urilor asupra SEO și clasarea
  • Utilizarea și importanța Google Analytics în optimizare
  • Concluzii care pot fi derivate din analiza web

Cursul Search Engine Optimization

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te