Cursul SEO WordPress

Cursul SEO WordPress este dedicat optimizării site-urilor web care sunt create folosind sistemul de management al conținutului WordPress sau platforma CMS. Datorită acestui curs, veți avea ocazia să învățați cum să efectuați practici de optimizare prin intermediul platformei WordPress, adică prin serviciul Content Management System (CMS). Este unul dintre cursurile care abordează subiecte legate de optimizarea site-urilor web pentru motoarele de căutare pe internet (Search Engine Optimization).

Cursul SEO WordPress oferă participanților un nivel teoretic mai avansat de cunoștințe, iar apoi aplicarea practică a acțiunilor de optimizare prin CMS-ul WordPress. De menționat, de asemenea, că WordPress CMS este una dintre cele mai utilizate și preferate soluții ale multor creatori de site-uri pe domenii achiziționate.

Mulți începători, atunci când aleg cum să-și creeze primul site web, optează pentru soluția CMS WordPress, care poate fi adoptată rapid și ușor. Cu toate acestea, funcționalitatea și capacitățile WordPress-ului depășesc cunoștințele începătorilor – prin urmare, este un serviciu pe care chiar și profesioniștii îl folosesc adesea ca instrument pentru crearea și comercializarea de soluții complexe. Platforma CMS a WordPress-ului este potrivită și pentru unele site-uri web mai complexe. În acest sens, trebuie menționat că prin acest CMS au fost create multe site-uri cunoscute: BBC America, OptinMonster, The Walt Disney Company, Renault, The Washington Post, United States Mission Geneva, Sony Music și altele.

La început, este foarte important să știți că soluția WordPress nu este complet ușor de utilizat și este necesar să faceți anumite ajustări pentru a răspunde cu succes cerințelor de optimizare.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Content & SEO Manager.

Descrierea și scopul cursului SEO WordPress

Scopul cursului SEO WordPress este de a introduce WordPress-ul ca platformă de introducere a conținutului. Prin urmare, la curs veți avea ocazia să vă familiarizați cu conceptul de CMS și motivele pentru care este unul dintre cele mai utilizate servicii pentru crearea de site-uri web. O atenție deosebită este acordată caracteristicilor WordPress CMS ca serviciu gratuit și veți afla de ce acest serviciu este ușor de utilizat chiar și pentru începători și care sunt funcționalitățile sale pe lângă suportul tuturor tipurilor de media, comunitatea mare și numeroasele teme și plug-in-uri pe care le oferă.

Pe lângă numeroasele avantaje, această platformă are în continuare anumite dezavantaje. Unul dintre principalele dezavantaje este nepotrivirea acestuia pentru optimizarea paginilor web pentru motoarele de căutare de pe internet. Tocmai din acest motiv este foarte important să cunoaștem anumite opțiuni care pot contribui la o optimizare mai bună a site-urilor realizate în WordPress.

Cadrele tematice dedicate îmbunătățirii optimizării site-urilor WordPress în cadrul cursului se referă la: instalarea temelor potrivite pentru optimizare, interpretarea și aplicarea breadcrumb-urilor pe site-uri, aprobarea manuală a comentariilor, setarea permalinkurilor, introducerea unora adecvate, adică descrieri alternative relevante în imagini, dimensiunea adecvată a imaginilor, formarea corectă a structurii URL, crearea unui sitemap URL, evitarea conținutului duplicat, legăturile interne ale paginilor web etc.

O parte specială a cursului este dedicată terminologiei. Totuși, pentru a explica mai detaliat cum să faceți ajustări pentru a optimiza un site web pentru motoarele de căutare pe internet, vor fi discutate și cele mai bune practici WordPress. Așadar, se va discuta despre crearea de pagini web, categorii și etichete, apoi despre paginare, arhiva datată și arhiva autorului, dar și despre alte elemente care pot fi modificate în scopul unei puteri mai bune de optimizare a spațiului web. Cursul va prezenta diferite caracteristici ale plug-in-urilor, precum: Smush, Yoast SEO, Google Analytics by MonsterInsights, Aksimet Anti-Spam, Troubleshooting and Health Check, Broken Link Checker etc.

Unul dintre obiectivele principale ale acestui curs este de a oferi, într-un mod simplu și extrem de ușor de înțeles, cunoștințe concrete despre practicile de succes ale site-urilor create folosind soluții WordPress CMS. Veți avea ocazia să vă familiarizați cu toate punctele cheie și caracteristicile de ajustat prin care astfel de site-uri pot fi optimizate cu succes și bine poziționate în rezultatele motoarelor de căutare.

Cursul SEO WordPress vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Care este rolul lui CMS?

CMS este o abreviere formată din primele litere ale cuvântului Content Management System, fiind vorba despre un sistem de management al conținutului. Este un software pentru crearea, modificarea și gestionarea conținutului de pe un site web. Principalele avantaje ale acestui sistem sunt simplitatea și utilizarea gratuită. Nu este necesar să aveți cunoștințe tehnice speciale pentru a gestiona conținutul de pe această platformă. Soluția CMS oferă posibilitatea de a crea cu ușurință un site web, fără ajutor profesional și fără cunoștințe de limbaje de codare. Prin sistemul de management al conținutului este posibilă încărcarea sau mutarea paginilor web, salvarea imaginilor, paginilor etc. CMS permite, de asemenea, gestionarea utilizatorilor, a drepturilor acestora asupra serviciului, precum și a documentelor. Pe lângă WordPress CMS, pe piață se remarcă Drupal, Joomla, Shopify, Magento, Wix și altele.

2. Care este diferența dintre wordpress.com și wordpress.org?

Există două versiuni de WordPress: wordpress.com și wordpress.org, care sunt adesea confundate. Cu toate acestea, există o diferență foarte importantă între opțiunile WordPress.com și .org. WordPress.com este un site care permite crearea de subdomenii pe adresă, iar în cazul acestei versiuni nu putem vorbi de platformă. O altă versiune, WordPress.org, este o platformă CMS autonomă care ajută la crearea unui site web la orice adresă. În cazul specific, utilizatorii de internet au opțiunea de a descărca gratuit soluția CMS a WordPress-ului și de a importa o găzduire și un domeniu închiriate anterior prin opțiunea wordpress.org. În versiunea wordpress.com, utilizatorul de internet creează un site web și folosește gratuit hosting-ul WordPress. Apoi primește o adresă care poate arăta astfel: first_java_site.wordpress.com. În acest fel, utilizatorii serviciilor de găzduire WordPress folosesc doar spațiul WordPress și creează conținut pentru găzduire care poate fi șters de pe acel site și împotriva intenției lor.

3. De ce WordPress nu este Search Engine Friendly?

Se știe că WordPress-ul nu este un mediu complet ușor de utilizat când vine vorba de optimizare. Cu toate acestea, este bine să rețineți că WordPress CMS este o soluție mai bună pentru nevoile de optimizare decât orice altă soluție. Principalele avantaje ale WordPress-ului sunt caracterul său practic și adaptabilitatea. WordPress CMS poate fi personalizat cu ușurință cu câteva reguli SEO de bază. De asemenea, oferă acces la un număr mare de plug-in-uri care pot fi instalate în sistem, care facilitează optimizarea conținutului creat și selectarea acestora. Acesta este, de exemplu, Yoast SEO. Atunci când creați un site web în WordPress, este important să faceți o alegere adecvată a unei teme gata făcute care va fi introdusă prin intermediul CMS-ului de pe site. De remarcat că multe dintre temele care pot fi selectate în cadrul CMS-ului nu îndeplinesc standardele de optimizare pentru motoarele de căutare pe internet, motiv pentru care trebuie să fiți deosebit de atenți.

SEO WordPress

Planul și programa pentru cursul SEO WordPress

1. Ce este CMS?

  • Care este cel mai bun și mai folosit CMS din lume?

2. WordPress

3. WordPress este Search Engine Friendly?

4. Setări SEO de bază pentru WordPress

5. Instalați o temă friendly cu SEO

  • Alegeți www sau non-www
  • Setați friendly permalinks
  • Activați breadcrumbs
  • Activați aprobarea manuală a comentariilor
  • Setați adresa URL de la o postare la alta
  • Creați text ALT relevant pentru fiecare imagine
  • Creați un link către alte postări/pagini interne
  • Creați o structură URL adecvată
  • Încărcați imagini la dimensiunea adecvată
  • Setați noindex la low-value content
  • Aranjați duplicate content
  • Creați XML sitemap

6. Terminologia WordPress

  • Terminologia WordPress: Pages vs Posts
  • Terminologia WordPress: Categories vs Tags
  • Terminologia WordPress: Author Archives
  • Terminologia WordPress: Dated Archives
  • Terminologia WordPress: Pagination
  • Terminologia WordPress: Breadcrumbs
  • Verificați „sănătatea” site-ului
  • Verificați disponibilitatea site-ului

7. WordPress plugins

  • Smush – Compress, Optimize and Lazy Load Images, Yoast SEO, Broken Link Checker, Google Analytics by MonsterInsights, Breadcrumb NavXT, Akismet Anti-Spam, Health Check and Troubleshooting, Caching your WP site

Participanții la cursul SEO WordPress

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2025/26 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te