Curs Branding

Astăzi, termenul „branding” este strâns legat de sensul expresiei „identitatea afacerii”. Cu toate acestea, acest termen avea un alt sens în trecut. Cuvântul „branding” provine din limba engleză și ar putea fi tradus cel mai exact ca „marcă”. Branding sau business branding are funcția de a distinge un produs/serviciu de produse/servicii de același tip, formă sau tip de concurenți diferiți de pe piață. Unul dintre obiectivele cheie ale acestui proces în cadrul afacerilor este acela de a crea o legătură emoțională, adică de a stabili o conexiune emoțională între client sau consumator și brand.

Branding-ul este un proces de dezvoltare la care participă toți angajații dintr-o companie. Se mai poate spune că branding-ul include nu numai sloganuri, branduri comerciale, logouri, identitate vizuală și alte elemente, ci și cultura de afaceri a organizației care definește și construiește acea identitate. Este important să înțelegeți construirea unui brand de afaceri și să participați la aceasta, deoarece datorită imaginii de afaceri create în acest fel, se creează o reputație care poate activa numeroși factori utili care pot afecta pozitiv afacerea în ansamblu.

De asemenea, branding-ul poate fi văzut și ca un proces de creare a valorii suplimentare pentru o companie. Brandul poate fi un factor cheie atunci când se evaluează valoarea și profitabilitatea investiției într-o afacere. Datorită unui branding bun, un model de afaceri realizează diferite tipuri de beneficii din declarațiile de brand, precum: valoarea adăugată pe piață, reputația, avantajul și superioritatea în raport cu concurența, caracterul distinctiv și recunoașterea identității etc. Toate aceste beneficii sunt doar o parte din cele care au fost obținute datorită alocării unor fonduri semnificative în scopuri de branding.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: E-Commerce & Online Sales ManagerWeb Project Manager & Data AnalystSocial Media Manager & Digital Marketing PlanerPPC & Digital Channels Manager şi Content & SEO Manager.

Descrierea și scopul cursului Branding

Cursul Branding vă va prezenta toți factorii importanți care influențează formularea și crearea unui brand. Branding-ul se referă la un proces solicitant și lung, dar și dinamic, în timpul căruia creatorii de brand trebuie să aibă grijă în mod activ de calitatea, valorile și recunoașterea constantă în contextul identității unui brand. Scopul cursului Branding nu este doar de a explica terminologic, ci și de a defini clar toate acele elemente care alcătuiesc un brand și care conduc la autenticitatea sau unicitatea acestuia. În cadrul acestui curs, veți avea și ocazia să recunoașteți factorii de brand care oferă valoare adăugată concretă unei afaceri.

În cadrul poveștii despre branding, vor fi interpretate anumite modalități de prezentare a unui brand, care poate fi poziționat în funcție de concurență, funcții și emoții unice. De foarte multe ori, apariția pe piață este unul dintre elementele esențiale în practicile de planificare ale unui brand. Prin urmare, acestui segment i se va acorda o atenție deosebită pe parcursul cursului. Pentru a ne concentra asupra importanței branding-ului în contextul unei afaceri de succes, termeni precum portofoliul de branduri cu toate elementele sale și organizarea ierarhică vor implica un tratament mai detaliat. De asemenea, brandul va fi interpretat prin prisma diferitelor practici promoționale. Strategiile de promovare se bazează pe o serie de acțiuni de comunicare diferite pe care organizația le folosește pentru a-și face cunoscut clienților produsul/serviciul prin diferite medii, asigurări personale sau generale, totul de dragul creării cererii pentru acestea.

Scopul cursului Branding este de a familiariza participanții cu conceptul de publicitate și strategii de promovare în contextul unui brand. În plus, participanții vor putea să recunoască funcția și semnificația brandului, precum și să dobândească cunoștințe despre mecanismele strategice de creare a brandului și poziționare a acestuia pe piață. După finalizarea cursului și cu ajutorul a numeroase exemple de practici moderne de afaceri, participanții vor putea defini și crea strategii de brand pentru diferite modele de afaceri.

Pe lângă cele menționate până acum, una dintre idei, care poate aduce și mai mult comportamentul brandurilor pe diferite piețe, este demonstrarea diferitelor plasări ale brandurilor străine pe diferite piețe. Datorită diferitelor practici de branding revizuite în timpul cursului, veți putea recunoaște mai clar factorii și elementele de diferențiere și veți putea determina practicile globale de branding în diverse industrii de pe diferite piețe externe.

Cursul Branding vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Care sunt considerate elemente de bază ale brandului?

Identitatea, numele, sloganul și culoarea brandului sunt elementele de bază ale unui brand de afaceri. Identitatea de brand reprezintă proprietăți tangibile și funcționale și intangibile și emoționale. Astfel, în cadrul identității brandului, al elementelor sale vizuale și verbale, sunt interpretate și caracteristicile cheie care simbolizează prezentarea unei afaceri. În plus, este important de menționat că numele brandului este descrierea de bază recunoscută, care asigură o comunicare mai funcțională între brand și viitorii clienți.

Brandul este recunoscut pe piață prin numele său, care ar trebui să fie distinctiv și diferit de alții. Logoul este, de asemenea, o componentă importantă a unui brand, iar soluția sa creativă ar trebui să fie standardizată și protejată. Componenta brandului – logotipul – poate fi schimbată, spre deosebire de nume, care ar trebui să rămână neschimbat. Sloganul brandului, ca unul dintre elementele de bază ale brandului, reprezintă o scurtă asociere cu produsul sau serviciul oferit. Culoarea brandului este, de asemenea, un element care realizează efectul de recunoaștere și, de aceea, la fel ca logoul, ar trebui să fie standardizată.

2. Ce înseamnă un portofoliu de branduri?

Portofoliul de branduri înseamnă mai multe branduri diferite deținute de o companie comercială. Companiile au mai multe branduri în cadrul cărora își desfășoară activitatea, dar și în mai multe activități diferite. Activitățile de bază ale portofoliului de branduri sunt lățimea, lungimea, profunzimea și consistența. Lățimea portofoliului de branduri se referă la liniile de produse, care pot fi mai multe branduri de companie. Profunzimea portofoliului de branduri se referă la numărul exact de branduri dintr-o singură linie de branduri. Prin urmare, un singur brand poate avea mai multe sub-branduri. Lungimea portofoliului de branduri se obține prin înmulțirea lățimii cu adâncimea medie a portofoliului de branduri, ceea ce dă numărul total de branduri ale unei companii. Consecvența portofoliului de branduri se referă la conectarea liniilor de branduri în ceea ce privește producția și distribuția acestora.

3. Care sunt cele două abordări pe care le distingem în branding-ul internațional?

Fluxurile comerciale globale de produse și servicii au dus la schimbări în crearea și plasarea brandurilor într-un context internațional. Se pot distinge două abordări de bază ale branding-ului internațional. Acestea sunt abordări naționale și globale. Abordarea națională se aplică produselor care au dimensiuni naționale și culturale, origine geografică sau localități specifice. Aceleași particularități ale abordării naționale pot fi recunoscute și în cazul produselor industriale.

Scopul acestei abordări este de a crea recunoaștere la nivel internațional. Abordarea globală se aplică produselor de brand care sunt deja distribuite la nivel global și sunt cunoscute pentru toate elementele brandului. Acestea sunt branduri globale autentice care sunt pe piață de mult timp. Acestea sunt produse răspândite pe piață și cunoscute la nivel global pentru toate elementele care alcătuiesc un singur brand, iar scopul acestei abordări este recunoașterea globală a brandului național.

Branding

Planul și programa

1. Conceptul și elementele brandului

  • Funcțiile brandului
  • Conceptul de valoare a brandului
  • Elementele brandului

2. Brandul ca factor de valoare adăugată

  • Modalități de prezentare a brandului pe piață
  • Elemente de poziționare a brandului pe piață
  • Tipuri de poziționare a brandului

3. Dezvoltarea brandului și strategiile de marketing

  • Strategii de branding
  • Elemente de construire a brandului

4. Managementul structurii brandului

  • Portofoliu de brand
  • Ierarhiile brandurilor

5. Direcția globală a brandului

  • Strategii globale de branding

Participanții la cursul Branding

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te