Cursul User Requirements, specification and documentation
User requirement(s) document (URD) se folosește în ingineria software pentru a aduna informații cerute de utilizator și pentru a-i menționa acestuia toate opțiunile pe care le poate face un software. Fără documente despre cererile de utilizator (user requirement document), programatorul nu ar putea să afirme că produsul este pregătit dacă nu îndeplinește unele dintre subiectele URD, iar cumpărătorul nu ar putea să solicite funcțiile care nu sunt în URD, așadar acesta este un segment important al înțelegerii contractuale.
URD se poate folosi pentru planificarea costurilor, stabilirea limitelor, analizarea etc., astfel încât natura explicită URD permite cumpărătorilor să-l prezinte diferitelor părți interesate, pentru a fi siguri că sunt descrise toate caracteristicile necesare. Pentru ca URD să fie format cu succes, trebuie să se stabilească ce se poate realiza din punct de vedere tehnic și economic.
Sunteţi interesat de acest curs? | Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Software Testing and QA Program. |
Descrierea și scopul cursului User Requirements, specification and documentation
Cursul abordează în detaliu procesul de creare a specificațiilor și documentarea proiectului. Se explică analiza cerințelor utilizatorilor, ce abordări ar trebui aplicate în timpul discuțiilor inițiale cu clienții, care sunt elementele importante în discuția cu clientul și care mai puțin importante, la ce trebuie să fie atent atunci când se exprimă cererile și cum să extragă din discuție elemente esențiale pentru specificația proiectului. De asemenea, sunt explicate și diferențele dintre specificația funcțională și cea nefuncțională și importanța lor pentru dezvoltarea ulterioară. Este prezentat studiul de fezabilitate în contextul programului de calculator și analogia sa cu studii de fezabilitate în alte activități.
În continuare, se pune accentul pe diferite metodologii de stabilire a proiectului. Se descriu diferențele și asemănările, precum și avantajele și dezavantajele dintre tehnica cascadei, tehnica agile și scrum. De exemplu, veți învăța:
- care sunt etapele acestor tehnici de producție și când se aplică concret;
- când analizăm cererile;
- când proiectăm, producem, testăm și livrăm produsul;
- cum se tratează personalul și produsul în aceste etape;
- care sunt diferitele variante de realizare și de livrare ale produsului.
După finalizarea cursului și asimilarea materiei, veți putea analiza cererea clientului și, pe baza acesteia, să formați un plan de realizare a produsului software în toate etapele sale. Veți cunoaște diferențele dintre metodologiile de coordonare a proiectului și veți putea să explicați și să implementați tehnica cascadei sau tehnica agile la proiectul viitor sau actual.
După frecventarea cursului, veți putea face diverse specificații bazate pe cererile clientului, precum și să observați diferența concretă dintre elementele funcționale și cele nefuncționale. Veți înțelege importanța lor pentru proiect și veți fi pregătiți să implementați specificațiile prin taskuri concrete.
Vă veți familiariza cu diferite forme de integrare a produsului și livrarea sa, precum și cu noțiunile de implementare și livrare continue.
La finalul cursului veți putea să proiectați singuri un produs software folosind instrumente de programare. Veți ști să faceți un plan de implementare și de testare și veți putea explica diferitele tipuri de testare în conformitate cu infrastructura și tipul de proiect, dar și să efectuați livrarea și să planificați mentenanța proiectului.
Planul și programa cursului:
1. Bazele dezvoltării software
2. Colectarea cererilor
3. Clasificarea cererilor
4. Studiu de fezabilitate
5. Specificare
6. Planificarea proiectului
7. Tehnici de coordonare a proiectului (waterfall, agile, scrum)
8. Integrarea și livrarea continue (CI/CD)
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2025/26 este deschisă.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te