KPI in Integrated Marketing Activities

În acest curs vă vom explica ce reprezintă KPI și metricile; cum le putem clasifica în funcție de diferite domenii, cum se determină, cum contribuie în diferite segmente de afaceri, ce tipuri de KPI există, cum se setează, măsoară etc. Înțelegerea adecvată a informațiilor și datelor pe care le puteți obține prin intermediul metricilor și indicatorilor de performanță - KPI (Key Performance Indicators) poate fi deosebit de valoroasă.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Content & SEO ManagerSocial Media Manager & Digital Marketing PlanerWeb Project Manager & Data AnalystE-Business & Internet Marketing şi PPC & Digital Channels Manager.

Descrierea şi scopul cursului KPI in Integrated Marketing Activities

Există un număr mare de metrici și KPI care se aplică în diferite industrii și le putem clasifica în diverse modalităţi, iar în acest curs acordăm atenţie:

  • metricilor de marketing digital și KPI-urilor acestora;
  • metricilor de pe social media și KPI-urilor acestora;
  • metricilor SaaS și KPI-urilor acestora.

Metricile și KPI-urile adesea se subînțeleg ca fiind un singur termen, adică ambele expresii se folosesc pentru a măsura și prezenta anumite rezultate de afaceri, ceea ce este oarecum adevărat, dar există diferențe.

Metricile pot fi definite precum date măsurabile care arată progresul unei activități de afaceri, adică performanța acesteia. Să presupunem că doriți să aveți lunar 10.000 de vizitatori pe site. Puteți obține ușor aceste informații de la, de exemplu, Google Analytics – acolo veți vedea numărul de vizitatori lunar. În acest mod, obțineți una dintre metrici.

Scopul cursului KPI in Integrated Marketing Activities este de a-i familiariza pe cursanţi cu diferitele metrici și KPI-uri care se utilizează în diferite domenii de afaceri ca parte a unei strategii obligatorii - pentru a facilita urmărirea rezultatelor. De asemenea, va fi explicat de ce aceste metrici și KPI-uri sunt importante și cum neglijarea lor poate afecta rezultatul afacerii în sine dacă nu le înțelegeți, nu le utilizați sau nu le aplicați corespunzător. Participanții vor avea capacitatea, în funcție de tipul afacerii, obiectivele de afaceri stabilite și activitățile implementate, să determine diferite metrici și KPI-uri și să urmărească datele obținute, pe baza cărora afacerea poate fi îmbunătățită, iar campaniile existente, eventual, se pot rectifica. În plus, vor putea implementa și monitoriza cu succes diverse metrici și KPI-uri care se utilizează în afacerea SaaS (Software as a Service).

Cursul KPI in Integrated Marketing Activities vă va răspunde la următoarele întrebări

1. Ce reprezintă abrevierea KPI?

KPI este abrevierea pentru key performance indicator; vorbim despre principalii indicatori, adică indicatorii de performanță, care sunt valori măsurabile ce permit planificarea și monitorizarea adecvată a obiectivelor de afaceri ale companiei. Diferite companii vor folosi diferite tipuri de KPI-uri pentru a măsura succesul, în funcție de activitățile companiei, obiectivele definite etc. Indicatorii cheie de performanță pot exista sub forma numeroaselor metrici care se utilizează pentru evaluarea anumitor performanțe în diferite procese, cum ar fi monitorizarea performanței în anumite sectoare ale companiei, monitorizarea proiectelor, indivizilor, campaniilor sau obiectivelor specifice, pentru obținerea rezultatelor mai bune. Utilizând KPI-urile, companiile pot crea obiective de afaceri și pot urmări procentul succesului, pe baza căruia se poate concluziona unde este necesară îmbunătățirea unei părți a procesului. KPI-urile ar trebui să fie:

  • cantitative;
  • practice;
  • direcţionate;
  • realizabile.

2. Unde se utilizează KPI-urile?

În era comunicațiilor şi tranzacțiilor online, a e-comerțului etc., marketingul digital și publicitatea online adecvată au devenit o parte integrantă din activităţile oricărei companii. Tehnicile, metricile etc. pe care le folosim în marketingul digital sunt de o importanță cheie pentru companiile care îşi doresc o afacere de succes și îşi monitorizează în mod constant progresul. Pe baza monitorizării detaliate a rezultatelor, se poate evalua dacă strategiile selectate sunt adecvate pentru atingerea obiectivelor stabilite. Marketingul digital integrează cu succes strategii pe web, prin diferite procese și metodologii specifice, folosind diverse instrumente, metrici, platforme și social media etc. În practică, analiza web și KPI-urile au un rol important în definirea strategiei de marketing. Însuşirea și determinarea adecvată a KPI-urilor crește eficacitatea strategiilor. Chiar dacă există un număr mare de metrici și KPI-uri pe care le puteți folosi, fiecare KPI este unic în felul său, deoarece este creat cu o singură menire, adică să monitorizeze un anumit tip de rezultat.

3. Ce sunt companiile SaaS?

În ultimii ani, industria SaaS (software as a service) a înregistrat o creștere extraordinară, care încă continuă. SaaS se referă la o nouă modalitate de abordare a distribuției de software: ca serviciu, spre deosebire de abordarea tradițională, care a presupus achiziționarea de software, fie pe suport fizic, fie prin descărcare pe dispozitivul de pe care a fost trimisă cererea. SaaS se referă la modelul de distribuție bazat pe abonament, în care software-ul se află în cloud și se accesează prin internet. De exemplu: aplicațiile Google, Office 365... SaaS se confruntă cu un set unic de provocări, precum o afacere care crește zilnic și câștigă noi utilizatori în mod constant. Deoarece vorbim despre un model de afaceri bazat pe abonament, în afacerea SaaS trebuie să se acorde o atenție deosebită matricilor care se utilizează, dat fiind faptul că acestea demonstrează în mod direct eficiența și capacitatea companiei de a genera venituri, de a atrage noi clienți și de a-i păstra pe cei existenți.

Planul și programa cursului

Modulul 1 – Key Performance Indicators in Integrated Marketing Activities

  1. KPIs – Key Performance Indicators
  2. Digital Marketing Metrics & KPIs
  3. Social Media and SaaS Metrics & KPIs

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te