iOS and Android Apps Development using Xamarin
Cursul iOS and Android Apps Development using Xamarin se ocupă de dezvoltarea aplicațiilor mobile pentru sistemele de operare iOS și Android folosind platforma Xamarin. Xamarin este o platformă open source pentru construirea aplicațiilor moderne pentru sistemele de operare iOS și Android, care sunt dezvoltate utilizând software .NET framework și limbajul C#.
În timpul cursului, participanții au ocazia să învețe despre multe aspecte ale dezvoltării aplicațiilor mobile folosind platforma Xamarin. Cursul vorbește despre structura aplicațiilor Xamarin, controalele pentru crearea de medii de utilizator și abordările de stocare a datelor.
Sunteţi interesat de acest curs? | Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Microsoft Development (pentru Android și iOS). |
Descrierea și scopul cursului iOS and Android Apps Development using Xamarin
În cursul iOS and Android Apps Development using Xamarin se acordă o atenție deosebită limbajului XAML. XAML este un limbaj descriptiv (markup) de la compania Microsoft care oferă un mod alternativ de a crea medii de utilizator, în mod declarativ. XAML este foarte bine integrat în platforma Xamarin, astfel încât la curs participanții au posibilitatea de a învăța sintaxa acestui limbaj și apoi de a utiliza acest limbaj pentru a crea medii de utilizator pentru aplicațiile Xamarin.
Xamarin permite ca cea mai mare parte a mediului de utilizator al aplicației să fie partajat între versiunile de aplicație pentru iOS și Android. Prin urmare, există un număr mare de controale UI care trebuie stăpânite pentru a se începe afacerea de a crea aplicații mobile folosind platforma Xamarin. Mediile de utilizator ale aplicațiilor Xamarin sunt alcătuite din trei tipuri de elemente de bază: pagină, layout-ul elementelor și controlul.
Cursul iOS and Android Apps Development using Xamarin abordează cele mai importante astfel de elemente UI, ceea ce le permite cursanților să creeze cele mai variate aplicații pentru telefoanele mobile. Cursul abordează elementele de bază pentru grupare și organizare, precum și controalele pentru lansarea aplicațiilor, pentru introducerea datelor, afișarea imaginilor și lucrul cu colecțiile de date.
Ultimul modul din cursul iOS and Android Apps Development using Xamarin se ocupă de gestionarea datelor stocate în baza de date SQLite. SQLite este unul dintre sistemele de gestionare a bazelor de date (DBMS), care se aplică cel mai mult pe dispozitivele mobile. Cursanții au posibilitatea să învețe cum se integrează SQLite în aplicația Xamarin și cum se pot efectua operațiuni de bază asupra datelor, toate pentru a persista acestea.
Întregul curs a fost însoțit și de dezvoltarea unei aplicații reale pentru dispozitivele iOS și Android. Este o aplicație numită ToDo, care permite utilizatorilor să salveze scurte înregistrări de text sub formă de mementouri. Cu fiecare lecție, funcționalitățile unei astfel de aplicații se completează, astfel încât la final se obține o aplicație complet funcțională.
Scopul cursului iOS and Android Apps Development using Xamarin este pregătirea cursanților să creeze în mod independent aplicații mobile pentru sistemele de operare Android și iOS folosind platforma Xamarin. După frecventarea cursului, participanții vor fi capabili să realizeze medii de utilizator a aplicațiilor Xamarin de complexitate diferită și să gestioneze datele aflate în baza de date SQLite.
Cursul iOS and Android Apps Development using Xamarin vă va răspunde la următoarele întrebări:
1. Ce este Xamarin?
În prezent, piața dispozitivelor portabile este dominată de sistemele de operare iOS și Android. Fiecare dintre sistemele de operare are propriul set de limbaje, tehnologii și instrumente utilizate pentru dezvoltare. Acest lucru complică semnificativ situațiile în care este necesar să se creeze una și aceeași aplicație pentru ambele platforme menționate, ceea ce, de altfel, este un caz foarte frecvent. Modul obișnuit de a face acest lucru este de a crea două aplicații complet separate, folosind seturi diferite de funcționalități sursă. O alternativă la aceasta este utilizarea platformei Microsoft, numită Xamarin.
Xamarin este o platformă open source pentru construirea de aplicații moderne pentru sistemele de operare iOS și Android. Astfel, aplicațiile Xamarin sunt dezvoltate folosind framework-ul .NET și unul dintre limbajele .NET. În acest mod, nu este nevoie să scrieți o logică aproape identică în două moduri diferite (adică folosind două limbaje diferite), deoarece Xamarin permite formularea logicii aplicațiilor Android și iOS folosind limbajul de programare C#.
2. Ce este XAML?
În lumea programării, dezvoltarea de aplicații cu un mediu de utilizator grafic ocupă un loc deosebit de important. Pe majoritatea platformelor moderne de astăzi, este o practică standard de a defini structura mediilor de utilizator în mod declarativ, cu cât mai puțin cod scris într-un limbaj de programare. În acest fel, se realizează o bună separare a straturilor și se facilitează mentenanța. Nici aplicațiile Xamarin nu fac excepție. Microsoft a furnizat un limbaj numit XAML pentru a crea medii de utilizator pentru astfel de aplicații.
XAML este prescurtarea de la Extensible Application Markup Language, care în traducere liberă poate fi interpretat ca un limbaj extensibil de aplicare a label-urilor. Este vorba despre un limbaj de markup al companiei Microsoft care oferă un mod alternativ de a crea medii de utilizator. Este folosit de mai multe tehnologii Microsoft, printre care cele mai cunoscute sunt cu siguranță WPF și Xamarin. În cadrul cursului iOS and Android Apps Development using Xamarin, participanții au posibilitatea de a se familiariza în detaliu cu sintaxa limbajului XAML.
3. La ce se folosesc paginile Xamarin?
Mediul de utilizator al aplicației este o structură ierarhică a diferitelor componente vizuale. Într-o astfel de ierarhie, există controale care pot fi părinți pentru alte controale, dar și cele care sunt concepute pentru a fi la ultimele niveluri ale structurii UI, fără posibilitatea de a servi ca părinți. În partea de sus a ierarhiei structurii UI a aplicațiilor Xamarin se află elemente numite pagini. De fapt, aplicațiile mobile sunt formate din unul sau mai multe afișaje, numite adesea ecrane. Pentru ele, platforma Xamarin folosește numele paginii (Pagini Xamarin).
Xamarin cunoaște mai multe tipuri de pagini, pe baza cărora este construit mediul de utilizator. Selectarea unei pagini dictează în mare măsură proprietățile de afișare. În materialul pentru cursul iOS and Android Apps Development using Xamarin, participanții au posibilitatea de a se familiariza cu tipurile de bază de pagini care, pe lângă posibilitatea de a defini un conținut, oferă și diferite modalități de a realiza navigarea sau trecerea de la o pagină la alta.
4. Cum se aranjează elementele UI ale aplicațiilor Xamarin?
Baza mediilor de utilizator al aplicațiilor Xamarin este alcătuită din elemente care sunt utilizate pentru a grupa o serie de alte elemente. Este vorba despre elemente numite elemente layout. Elementele layout sunt principalele învelișuri pentru controalele UI. Se mai poate spune că layout-ul este un element invizibil care include una sau mai multe controale UI și influențează modul în care acestea vor fi afișate pe ecranul utilizatorului.
Elementele layout definesc în primul rând modul în care vor fi aranjate alte controale UI pe afișajul dispozitivelor de utilizator. Așadar, cunoașterea diferitelor elemente layout disponibile cu platforma Xamarin este crucială pentru a obține aspectul dorit al aplicațiilor pe care le dezvoltăm. În cadrul cursului iOS and Android Apps Development using Xamarin, participanții se familiarizează cu elementele layout precum StackLayout, RelativeLayout, Grid, AbsoluteLayout...
5. Care sunt bazele controlului UI în sistemul Xamarin?
Pe lângă pagini și elemente layout, mediile de utilizator ale aplicaților Xamarin constau și din controale care se află la cel mai de jos nivel din ierarhia UI. Este vorba despre elemente precum etichete, câmpuri de introducere a textului, butoane etc. Există într-adevăr multe astfel de elemente în scopuri diferite pe platformele Xamarin.
În cursul iOS and Android Apps Development using Xamarin, participanții se familiarizează cu diferite grupuri de controale. Este vorba despre controale pentru inițierea acțiunilor, adică controale care permit utilizatorilor să inițieze o acțiune. Cursul vorbește și despre controalele care permit aplicațiilor să descarce date de diferite tipuri de la utilizator (text, numere, valori logice, date, oră). Cursul acoperă, de asemenea, diferite abordări ale lucrului cu imagini, precum și controale UI care permit afișarea colecțiilor de date.
6. Ce este baza de date?
O bază de date este o colecție de informații structurate. Rolul de bază al bazei de date este de a gestiona o cantitate mare de date și de a permite utilizatorului să gestioneze datele într-un mod organizat și structurat.
Baza de date are diferite mecanisme care permit organizarea logică a unei cantități mari de date, adică structurat, și că astfel de date pot fi ușor căutate, filtrate și sortate. De asemenea, baza de date oferă mecanisme simple pentru efectuarea operațiunilor de bază asupra datelor, care presupun crearea, ștergerea, actualizarea și citirea. În cele din urmă, baza de date are și mecanisme avansate de securitate și diferite alte funcționalități.
Datele din baza de date sunt stocate în tabele. Tabelele sunt alcătuite din coloane și rânduri, a căror intersecție creează celule.
Fiecare tabel din baza de date este utilizat pentru a stoca date despre o entitate. Entitățile sunt de fapt concepte din lumea reală ale căror date sunt modelate de o bază de date. De exemplu, datele despre unele persoane pot fi stocate în baza de date. Într-o astfel de situație, entitatea este o persoană.
7. Ce este SQLite?
Astăzi există un număr mare de baze de date diferite, adică sisteme DBMS. Cu siguranță cel mai popular este MySQL. Pe lângă MySQL, există multe alte sisteme de lucru cu baze de date, care se deosebesc după caracteristici și locuri de aplicare. Când vorbim de platforme mobile, prioritatea absolută o are sistemul de gestionare a bazelor de date numit SQLite.
Este unul dintre sistemele de gestionare a bazelor de date (DBMS) care are o aplicație foarte largă astăzi. În afară de platformele Android și iOS, SQLite este, de asemenea, utilizat ca parte integrantă a unui număr mare de produse software de astăzi. De exemplu, compania Apple folosește SQLite în aplicații pentru diferite tipuri de dispozitive. Alt exemplu, iTunes este o aplicație de gestionare a datelor care utilizează SQLite.
De asemenea, compania Adobe folosește SQLite în produsele sale Photoshop Lightroom, AIR și Adobe Reader. SQLite este, de totodată, folosit de Airbus ca parte a software-ului aeronavei A350. SQLite face, de asemenea, parte din sistemele de vehicule multimedia ale companiilor General Motors, Nissan și Suzuki.
Acestea sunt doar câteva dintre locurile de aplicare sistemului SQLite, așadar este clar că acesta este un sistem a cărui utilizare este foarte răspândită. În cadrul cursului iOS and Android Apps Development using Xamarin, participanții au posibilitatea de a se familiariza cu utilizarea SQLite în dezvoltarea de aplicații Xamarin.
Planul și programa cursului
Modulul 1 – Introducere
- Introducere în Xamarin
- Crearea primei aplicații Xamarin
- Structura aplicațiilor Xamarin
- Introducere în XAML
Modulul 2 – Aranjarea elementelor UI
- Paginile
- Layout-urile
Modulul 3 – Controalele UI
- Controale pentru inițializarea acțiunilor și lucrul cu textul
- Lucrul cu imaginile
- Controale pentru inserarea datelor
- Lucrul cu colecțiile de date
Modulul 4 – Lucrul cu datele – SQLite
- Introducere în SQLite
- Lucrul cu datele sistemului SQLite
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te