Online Payment Methods
Ce înseamnă și ce modele de e-business și e-commerce există? Cum funcționează și de ce sunt importante metodele de plată prin internet și rețelele de calculatoare? La acestea și la multe alte întrebări veți primi răspunsul la cursul Online Payment Methods. Pe lângă asta, veți afla despre importanța criptografiei, funcționarea acesteia și importanța ei atunci când se fac plăți online…
Sunteţi interesat de acest curs? | Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Web Project Manager & Data Analyst, PPC & Digital Channels Manager şi E-Commerce & Online Sales Manager. |
Descrierea și scopul cursului Online Payment Methods
Acest curs include o introducere, definiții, semnificații și modele de e-business și e-commerce, procese și metode detaliate de plată prin internet și rețele de calculatoare și, în final, protocoale care există și se utilizează în e-commerce, precum și mecanismele care se aplică pentru a se asigura protecție atunci când se efectuează plăți online și alte tranzacții. Apoi, se abordează detaliat una dintre cele mai folosite metode de plată pe internet, și anume metoda de plată cu cardul. În consecință, se va explica și cu ce carduri se pot face plăți, ce tipuri de card există și cum le împărțim în funcție de caracteristicile tehnologice.
A doua jumătate a cursului se va concentra în primul rând pe SWIFT și plăți mobile, ce înseamnă SWIFT, ce sunt plățile mobile și cum funcționează m-wallet și metoda NFC.
Ultima lecție se ocupă cu măsuri de securitate în e-commerce și plățile online. Vor fi explicate diferite măsuri și ce presupun ele, precum și mecanismele care sunt aplicate pentru a asigura protecția la efectuarea plăților online și a altor tranzacții.
Apoi, se va explica ce este criptografia, cum funcționează, ce este decriptarea, ce este criptarea, precum și ce reprezintă algoritmii simetrici și asimetrici. De asemenea, se va aborda și semnătura digitală, unde vă puteți confirma integritatea cu semnătura digitală și autenticitatea informațiilor și a mesajelor, unde se aplică și cum funcționează întregul proces de cheie privată și publică. Pe lângă asta, se va discuta și despre certificatul digital ca măsură suplimentară de confirmare a securității, cine îl emite și cum se poate verifica validitatea acestui certificat digital.
Scopul cursului este de a le asigura cursanților cunoștințe de calitate și înțelegerea funcționării activității pe internet, în special înțelegerea sistemelor de plată online care se folosesc în acest scop. După finalizarea cursului, cursanții ar trebui să știe să recunoască toate metodele de plată și de protecție atunci când fac afaceri online, pentru ca în afacerile viitoare să poată decide asupra metodelor pe care le vor folosi și pentru a se putea proteja de o posibilă utilizare abuzivă a datelor.
Cursul Online Payment Methods vă va răspunde la următoarele întrebări:
Ce este plata online?
Cu toate că ne întâlnim zilnic cu această noțiune și o folosim mai des decât credem, rareori ne întrebăm ce reprezintă și ce înseamnă cu exactitate. Pentru metodele de plată online există multe definiții, dar niciuna nu este atotcuprinzătoare, ci se deosebesc de la autor la autor. Deși se deosebesc după autorii menționați, nucleul și esența lor sunt aceleași.
Astfel, despre metodele de plată online putem spune că reprezintă schimbul electronic de bani, diferite metode de plată care se fac prin internet ca principalul canal de comunicare, precum și că modul de plată înlocuiește plată în numerar. Așadar, esența este aceeași – pentru a efectua o plată în acest fel, este necesară utilizarea internetului și a altor rețele de calculatoare, indiferent de tipul de plată online (carduri de plată, m-play, cec electronic, plata SWIFT etc.)
Care este cel mai răspândit mod de plată?
Două cele mai răspândite modalități de plată sunt, cu siguranță, plata în numerar și plata cu cardul. Având în vedere că plata în numerar nu face parte din plata online, putem spune cu o certitudine absolută că cel mai folosit mod de plată online este – plata cu cardurile de debit. Plata de acest gen este foarte ușoară și convenabilă, în special pentru consumatori, iar din acest motiv ei folosesc tot mai mult plata cu cardul.
Cardurile ne aduc multe beneficii, precum disponibilitatea permanentă a banilor (bancomate), siguranță mai mare față de utilizarea banilor gheață, plata în străinătate etc. Le putem clasifica după diferite criterii și în mai multe tipuri diferite. Cele mai cunoscute și mai folosite carduri sunt cele de debit și de credit.
Care sunt măsurile de securitate la plata online?
Zilnic se lucrează la măsurile de securitate. Tranzacțiile și informațiile transmise pe această cale sunt confidențiale și foarte sensibile. De aceea, sistemele de securitate se îmbunătățesc zilnic. Aceleași sisteme și software sunt foarte scumpe, dar asigură o securitate mai mare a datelor. Securitatea absolută încă nu este posibilă, dar sperăm că va fi în viitorul apropiat. Câteva dintre sistemele și metodele care se folosesc cel mai des ca măsuri de securitate sunt criptografia, semnătura digitală, certificatul digital, PKI, SSL, SET etc.
Criptografia este metoda care presupune codarea anumitor mesaje astfel încât mesajul să devină criptat, dar cu ajutorul unei anumite chei se poate înțelege, adică se poate decripta, dar numai de persoana care primește cheia. De asemenea, mesajele se codifică tot pe baza cheii. Semnătura digitală este un nivel superior de securitate a datelor și ne oferă posibilitatea de confirmare a integrității, autenticității și a incontestabilității mesajului. Certificatul digital, care reprezintă, de asemenea, un strat suplimentar de securitate, este emis de către organele de certificare.
PKI include mecanisme și politici care asigură distribuirea și identificarea cheilor și a certificatelor publice. SSL este un protocol de comunicare securizat care presupune stabilirea unei conexiuni criptate între un server și un browser. SET este, de asemenea, un protocol pentru protecția informațiilor și a transmiterii datelor. Acestea sunt unele dintre cele mai des folosite metode, deși nu sunt singurele. Sunt eficiente și în prezent oferă securitatea corectă.
Planul și programa cursului
Modulul 1 – Afacerea pe internet și alte rețele de calculatoare
- Introducere în metode de plată online
- Carduri de plată
- SWIFT și plăți mobile
- Măsuri de securitate a e-commerce-ului și a plății online
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te