Ce este HTML?
Dacă doriți să vă ocupați cu site-uri web, trebuie să vă familiarizați cu limbajul de marcare. Aflați ce este HTML și de ce este important să-l puteți interpreta.
Când utilizatorul de internet răsfoiește paginile web, vede o interfață grafică aranjată, ceea ce îi ușurează căutarea informațiilor dorite. În acest caz, ne interesează ceea ce este „sub capotă”, adică cum se formează textul, cum se introduc fotografiile, linkuri, dar și fișiere audio și video. Toate acestea sunt introduse sub formă de comenzi specifice folosind HTML, pentru a oferi produsului final structura dorită. Pentru a înțelege procesul complet, este important să știm ce este HTML cu adevărat.
Ce este HTML?
HTML este un limbaj de calculator folosit pentru crearea site-urilor web. Numele său complet este HyperText Markup Language, adică limbaj de marcare hipertext. Înainte de a continua, trebuie explicat că acesta este o structură textuală alcătuită din unități de informație interconectate.
Cuvântul „hyper” indică faptul că este o reprezentare neliniară a informațiilor. Cu alte cuvinte, puteți face clic pe orice parte a site-ului, încărcând informațiile într-un mod care vi se potrivește. Acest lucru înseamnă că nu există un început și un sfârșit adevărat, dar puteți vizita orice doriți. De asemenea, trebuie menționat că hipertextul este modular, ceea ce înseamnă că acesta nu este completat niciodată, dar poate fi mereu modernizat.
Termenul „markup” denotă etichete HTML care definesc textul mai detaliat. Aceasta poate fi o indicație a modului în care este afișat textul, de exemplu, cu caractere aldine (b) sau trecerea literelor în italice (i). Există multe tipuri de taguri, deci pe măsură ce lucrați vă veți îmbogăți vocabularul.
Cum se folosește HTML?
Folosim HTML pentru „a explica” corect browserului cum ar trebui să arate site-ul. Dacă este făcut corect, site-ul va fi vizibil pentru utilizatori așa cum ne dorim. Acest lucru se realizează în principal prin introducerea tagurilor deja menționate, care explică cum va arăta conținutul de pe site. Pentru ca respectivul cod să funcționeze, este necesar să fie înregistrat în format HTML. Acest lucru permite browserului (Chrome, Edge, Opera ...) să îl încarce.
Când un browser încarcă un fișier, acesta îl transferă în forma vizuală, încărcând informațiile așa cum ne-am propus. Întrucât poate exista întotdeauna o eroare neprevăzută, se subînțelege că aspectul și funcționalitatea site-ului vor fi testate înainte de punerea în funcțiune. Nefolosirea corectă a tagurilor poate duce la erori vizuale și poate chiar împiedica apariția paginii.
Cum se folosește corect marcarea textului?
Cel mai simplu mod de a recunoaște tagurile HTML este de a căuta etichetele din codul între săgeți. Folosind corect etichetele, puteți explica browserului ce doriți să se întâmple.
Acestea pot fi lucruri simple, cum ar fi îngroșarea textului, până la comenzi mai complexe care determină aspectul tabelelor, inserarea fotografiilor sau inserarea videoclipurilor. Iată câteva taguri de bază:
- h1 - Titlul, adică Între titluri - poate merge de la h1 la h6
- p - Paragraf nou
- img - Introducerea unei fotografii, trebuie să introduceți adresa care duce la ea
- table - tabel
- b - Caractere bold
- i - Italic, adică cursiv
- u - Text subliniat
- del - itere tăiate
Să adăugăm și faptul că fiecare comandă se termină cu un simbol similar, dar cu adăugarea caracterului slash. Acestea și multe alte taguri sunt utilizate pentru a reda toate elementele paginii în mod corect. Desigur, vizitatorul site-ului nu va vedea aceste elemente pe pagină, dar sunt prezente „în fundal” și sunt responsabile pentru a se asigura că totul este afișat corect.
De ce este bine să învățați HTML?
Cine poate spune că nu este deloc interesat de designul web sau că vrea să știe cum se realizează un site. Atunci de ce i-ar trebui cuiva HTML dacă îi este suficient să știe WordPress? Pentru început, dacă doriți să luați internetul în serios, indiferent de profesia dvs., trebuie să puteți face față comodității unei interfețe grafice. Chiar dacă pur și simplu introduceți conținut în site, mai devreme sau mai târziu va trebui să studiați codul HTML.
Se întâmplă adesea ca ceva să nu funcționeze corect, iar soluția este să modifice mai multe simboluri din cod. De asemenea, există posibilitatea ca anumite funcții ale site-ului propriu-zis să nu funcționeze corect din anumite motive, dar puteți introduce cu ușurință ceea ce aveți nevoie prin intermediul codului. Trebuie remarcat faptul că munca mai complexă și designul site-ului web necesită în continuare anumite cunoștințe. Vestea bună este că, odată cu cursul HTML, elementele de bază pot fi învățate relativ rapid, deschizând calea către provocări mai complexe.
Totul depinde de ceea ce vreți să faceți, adică ce profesie ați ales. Este simplu, nu este același lucru să cunoașteți codul HTML și să vă ocupați de codificare în mod profesional. Depinde de dvs., în funcție de propriile ambiții, să decideți de ce nivel de cunoștințe aveți nevoie.
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te